Tancuri britanice ar fi ajuns în premieră pe teritoriul rus / Trupele ucrainene ar fi folosit Challenger 2 în operațiunile din Kursk

Tancuri britanice ar fi ajuns în premieră pe teritoriul rus / Trupele ucrainene ar fi folosit Challenger 2 în operațiunile din Kursk
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Ilia Yefimovich

Ucraina poate folosi arme britanice în interiorul Rusiei, spune Ministerul Apărării din Marea Britanie. Ucraina poate folosi arme britanice în operațiunile pe teritoriul Rusiei – dar restricțiile privind utilizarea rachetelor Storm Shadow cu rază lungă de acțiune sunt încă în vigoare, a declarat Ministerul Apărării al Regatului Unit, potrivit Skynews.

Prezentând utilizarea livrărilor de arme, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că Ucraina are un „drept clar de autoapărare împotriva atacurilor ilegale ale Rusiei” și „care nu împiedică operațiunile în interiorul Rusiei”.

„Facem clar că echipamentul trebuie utilizat în conformitate cu legislația internațională”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Politica înseamnă că tancurile britanice, rachetele antitanc și alte echipamente militare date Ucrainei pot fi folosite în interiorul Rusiei.

Restricțiile privind utilizarea rachetelor Storm Shadow cu rază lungă de acțiune furnizate de britanici, care pot fi utilizate numai în interiorul granițelor acceptate internațional ale Ucrainei, rămân în vigoare.

În ultimele două săptămâni, Ucraina a desfășurat cel mai mare atac străin asupra teritoriului suveran rusesc de la al Doilea Război Mondial, invadând regiunea Kursk.

Folosind roiuri de drone, artilerie grea și tancuri, Ucraina a susținut că a capturat peste 1.000 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc în ultimele 10 zile.

Surse militare au declarat pentru presa britanică că tancurile Challenger 2 au fost folosite de trupele ucrainene în timpul ofensivei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`