Bogdan Matei (PSD), despre recalcularea pensiilor: „Procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%”

Bogdan Matei (PSD), despre recalcularea pensiilor: Procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Senatoul PSD Bogdan Matei a declarat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că legea recalculării pensiilor nu este perfectă, dar aduce o echitate în sistemul de pensii din România.

Acesta a mai precizat că banii necesari au fost prevăzuți de către Ministerul Finanțelor, în perspectiva recalculării:

“Până la final de an nu poate spune cineva că acești bani nu există. Cu siguranță că există discuția dacă acești bani există astăzi în fondul Casei Naționale de Pensii ca și supliment.

Banii vin ca o subfinanțare din partea Guvernului României în urma recalculării. Ce cred eu că este foarte important dincolo de multitudinea de discuții este faptul că marea majoritate a pensionarilor vor beneficia de majorări.

Pe de altă parte avem pentru prima dată în România când au fost recalculate toate pensiile. Procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%. Nimeni nu spune că este o lege perfectă, dar în mare aduce o echitate în sistemul de pensii din România”.

De asemenea, Bogdan Matei a mai spus că o bună parte din cei 800.000 de pensionari care nu vor avea pensiile crescute, au beneficiat de anumite creșteri în baza altor legi.

“Singura variantă asta ar fi, să existe o nouă dezbatere în Parlament și să vedem exact cum putem îndrepta acest aspect. Singura soluție ar fi doalogul în toată această poveste.

Sigur că în acest moment nu mai ai nicio pârghie pentru că deja intră pe făgașul normal urmând ca după fianlizarea acestui proces de intrare în plată după 1 septembrie să existe o nouă discuție”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi