Despăgubirile pe care le va primi un american care a stat aproape jumătate de secol în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o (VIDEO)

Despăgubirile pe care le va primi un american care a stat aproape jumătate de secol în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o (VIDEO)
Foto: Tim Hufner (Unsplash.com)

Un bărbat de culoare în vârstă de 71 de ani va primi o despăgubire de 7,15 milioane de dolari după ce a stat în închisoare 48 de ani, o lună şi 18 zile pentru o crimă pe care nu a comis-o, informează AFP.

A stat aproape jumătate de secol în închisoare degeaba

Înainte de exonerarea sa, Glynn Simmons devenise deţinutul cu cei mai mulţi ani în închisoare din istoria SUA.

Simmons a chemat în justiție orașul Edmond din Oklahoma și un detectiv care a contribuit la arestarea sa. Luni, consiliul municipal a acceptat un acord financiar pentru a evita o parte din procese.

O altă bătălie juridică, însă, va continua.

„Dl Simmons a fost închis o perioadă tragic de lungă pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Chiar dacă nu va mai primi niciodată înapoi acest timp, acordul cu Edmond îi va permite să meargă mai departe și să-și revendice drepturile împotriva Oklahoma City şi împotriva detectivului”, a explicat Elizabeth Wang, una dintre avocatele sale.

Cum a ajuns Glynn Simmons să fie condamnat la închisoare pe viață

Glynn Simmons și Don Roberts au fost condamnați la moarte în 1975 pentru uciderea unui angajat al unui magazin de băuturi alcoolice, în timpul unui jaf în Edmond. Sentinţa lor a fost apoi comutată în închisoare pe viaţă.

Ei au fost condamnați în baza mărturiei unei adolescente, clientă a magazinului, care a fost împuşcată în cap în timpul jafului, dar a supravieţuit. Ea a spus că i-a recunoscut, dar o anchetă ulterioară a contrazis-o. În schimb, cei doi bărbați au susținut mereu că nu erau în Oklahoma în ziua tragediei.

Glynn Simmons a fost declarat nevinovat în 2023, iar Don Roberts a fost și el eliberat în 2008.

În Statele Unite mai multe astfel de verdicte au fost date în ultimii ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`