Coreea de Nord își deschide granițele pentru turiști. Ce oraș s-a transformat într-o „utopie socialistă”

Coreea de Nord își deschide granițele pentru turiști. Ce oraș s-a transformat într-o „utopie socialistă”
Sursă foto: Hepta - DPA Images

Coreea de Nord va primi din nou turiști străini în nordul țării, după ani de izolare. Turiștii vor putea să viziteze orașul Samjiyon începând cu luna decembrie. Totuși, măsura ar putea fi extinsă și la restul țării.

Regimul izolaționist este pregătit să își deschidă granițele

Conform Reuters, această măsură reprezintă un semn că regimul izolaționist al liderului nord coreean este pregătit să deschidă granițele țării pentru turiști. În urma temerilor legate de pandemia de COVID-19, turiștii străini se confruntau cu controale stricte la graniță.

„Am primit confirmarea din partea partenerului nostru local că turismul către Samjiyon și probabil către restul țării va fi reluat oficial în decembrie 2024”, a anunțat pe site-ul său Koryo Tours, o agenție de turism de la Beijing, potrivit profit.ro. 

Încă de anul trecut zborurile înspre și dinspre Coreea de Nord au fost reluate, iar un grup de turiști ruși a vizitat sara pentru un sejur în luna februarie.

Ultima dată când granițele Coreei de Nord au fost deschise complet a fost în 2020

De când au fost ridicate restricțiile de călătorie după pandemia de COVID-19, mai mulți oficiali străini, printre care și președintele rus Vladimir Putin, au vizitat Phenianul. Liderul rus a vizitat Phenianul chiar luna trecută.

Ultima dată când granițele Coreei de Nord au fost deschise complet pentru turiștii străini a fost în 2020. „După ce a așteptat timp de peste patru ani să facă acest anunț, Koryo Tours este foarte entuziasmată de deschiderea din nou a turismului de către Coreea de Nord”, a mai notat agenția de turism chineză.

Regimul nord-coreean pretinde că a construit în orașul Samjiyon o „utopie socialistă” și „un model de oraș montan de civilizație înaltă”. Acesta ar trebui să le pună la dispoziție turiștilor apartamente și hoteluri noi, o stațiune de ski și clădiri comerciale și culturale. Orașul se află în apropierea graniței cu China.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`