Etapa a treia a programului „Rabla Plus” începe pe 19 august: Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate

Etapa a treia a programului „Rabla Plus” începe pe 19 august: Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate
Sursa Foto: Freepik

O nouă sesiune de înscriere în Programul „Rabla Plus” pentru persoanele fizice, persoanele juridice, Unităţile Administrativ-Teritoriale (UAT) şi instituţiile publice va demara luni, 19 august, a anunţat, miercuri, într-un comunicat, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Etapa a treia a programului

„Începând de luni, 19 august 2024, ora 10:00, Administraţia Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice în cadrul Programului Rabla Plus, anunță Economica.

Persoanele fizice se pot adresa producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul programului, iar persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare, în limita sumelor alocate”, notează sursa citată.

Sumele alocate pentru cea de-a treia etapă de înscrieri în cadrul programului „Rabla Plus” sunt următoarele: 100 de milioane de lei – în perioada 19 august – 25 noiembrie 2024, pentru persoane fizice, 100 de milioane de lei – în perioada 19 august – 19 septembrie, pentru persoanele juridice, UAT şi instituţii publice.

Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate

Conform AFM, în Programul „Rabla Plus”, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de 25.500 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta, 13.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, cu excepţia motocicletelor, care generează maximum 80 grame CO2/km în sistem WLTP, 13.000 de lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.

Ecotichetul se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul electric a cărui valoare nu depăşeşte suma de 70.000 euro, cu TVA inclusă.

Instituţiile publice şi UAT beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)