Noi probleme pe podul de la Brăila: Trafic cu restricții pe „Golden Gate-ul de România”, după ce muncitorii au deteriorat hidroizolația

Noi probleme pe podul de la Brăila: Trafic cu restricții pe „Golden Gate-ul de România”, după ce muncitorii au deteriorat hidroizolația
Captură video B1 TV

În plin sezon estival, circulația pe podul suspendat de la Brăila se desfășoară cu restricții. Muncitorii lucrează la remedierea problemelor de la hidroizolație, iar constructorul a spus că vrea să termine până pe 15 septembrie. Termenul inițial era 31 august.

Nu se mai termină problemele pe podul suspendat de la Brăila

Sensul Tulcea-Brăila e închis circulației, informează Digi24. Muncitorii lucrează la remedierea problemelor de la hidroizolație după ce la începutul lunii iulie când au îndepărtat asfaltul au atins atât hidroizolația cât și tabierul.

„În momentul în care au frezat, practic au deteriorat și hidroizolația, ceea ce era firesc să se întâmple deoarece pe anumite porțiuni hidroizolația a făcut priză cu asfaltul”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Circulația a fost restricționată la începutul lunii august, când problemele cu asfaltul erau atât de mari încât oricum șoferii preferau să traverseze Dunărea cu bacul de la Galați.

Posibila cauză a problemelor de pe podul de la Brăila

Conducătorii auto sunt convinși că mașinile de mare tonaj strică asfaltul: „Dacă nu se pune cântar cu barieră, acest pod va fi stricat în permanență”.

Potrivit lui Alin Şerbănescu, constructorul vrea să termine până pe 15 septembrie ambele căi de asfaltat.

Podul a costat peste 500 de milioane de euro și nu a fost recepționat nici până acum deoarece a avut probleme încă de la inaugurare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`