Compensația pe care a primit-o un angajat al Twitter. Motivul pentru care a fost concediat de Elon Musk

Compensația pe care a primit-o un angajat al Twitter. Motivul pentru care a fost concediat de Elon Musk
Foto: Hepta/DPA Images / Britta Pedersen

Un fost angajat al Twitter ar fi primit o compensație de peste jumătate de milion de euro, după ce a fost concediat de Elon Musk. Șeful aplicației sociale l-a dat afară pe aganjat pentru că nu i-ar fi răspuns la un mail în care i se cerea mai multă muncă, scrie Business Insider.

Un angajat al Twitter ar fi primit o compensație de 550.000 de euro după ce a fost concediat de Elon Musk

Gary Rooney, angajat la sediul Twitter din Dublin, a fost concediat de Elon Musk pentru că nu ar fi răspuns la un mail din 2022. Șeful aplicației sociale le cerea angajaților să lucreze într-un ritm „extrem de dur” pentru a construi „noul Twitter”. În caz contrar, aceștia erau concediați.

„Acest lucru va însemna să lucrați multe ore la intensitate ridicată. Numai o performanță excepțională va constitui o notă de trecere”, a scris Elon Musk.

În mail-ul trimis de Elon Musk, angajații ar fi trebuit să dea click pe „Da” pentru a face „parte din noul Twitter”. Dacă acest lucru nu era făcut, angajații vor primi o indemnizație de concediere de trei luni.

Trei zile mai târziu, compania i-a trimis un e-mail lui Rooney spunând că recunoaște „decizia sa de a demisiona și de a accepta oferta de separare voluntară”.

Rooney a răspuns ulterior: „Nu am indicat în niciun moment Twitter că demisionez din funcție”, dar compania a răspuns că, dacă nu faceți clic pe „da”, acest lucru „este considerat ca și cum v-ați notificat demisia”, a spus el, potrivit Irish Examiner.

Rooney a lucrat la Twitter din septembrie 2013 și avea o funcție de director când a părăsit compania, potrivit profilului său de LinkedIn.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)