La Beirut, reprezentantul SUA spune că „nu mai este timp de pierdut” cu privire la încetarea focului din Gaza

La Beirut, reprezentantul SUA spune că „nu mai este timp de pierdut” cu privire la încetarea focului din Gaza

Reprezentantul american în vizită la Beirut, Amos Hochstein, a avertizat miercuri că ceasul se scurge pentru a ajunge la o înțelegere pentru o încetare a focului în Gaza, care ar putea ajuta să se pună capăt celor 10 luni de schimburi de focuri dintre Hezbollah din Liban și Israel.

Hochstein crede că e încetarea focului în Gaza e o urgență

Călătoria sa în Liban are loc cu o zi înainte ca negocierile de încetare a focului dintre Hamas și Israel să fie reluate, cu diplomații de top care se străduiesc să evite războiul total, după ce Iranul și Hezbollah au jurat răzbunare pentru recentele crime importante.

Hochstein a declarat într-o conferință de presă la Beirut că el și președintele parlamentului Nabih Berri, un aliat al Hezbollahului, au discutat „acordul-cadru care este pe masă pentru încetarea focului în Gaza, iar el și cu mine am fost de acord că nu mai este timp de pierdut și că nu mai există scuze valabile a niciuneia dintre părți pentru orice fel de întârziere ulterioară”.

„Acordul ar contribui, de asemenea, la realizarea unei rezoluții diplomatice aici în Liban și asta ar preveni izbucnirea unui război regional”, a spus Hochstein, citat de France24.

„Trebuie să profităm de această fereastră pentru acțiuni diplomatice și soluții diplomatice. Acel moment este acum”.
„Cu cât trece mai mult timp de escaladarea tensiunilor… cu atât cresc șansele și șansele pentru accidente, greșeli, ținte nedorite să fie lovite care ar putea provoca cu ușurință o escaladare care scăpa de sub control”, a avertizat Hochstein.

„Aici, în Liban, credem că putem ajunge la (sfârșitul) conflictului acum, astăzi. Recunoaștem că există cei care doresc să-l lege de alte conflicte. Aceasta nu este poziția noastră”, a spus Hochstein.

„Continuăm să credem că o rezoluție diplomatică este realizabilă, deoarece continuăm să credem că nimeni nu dorește cu adevărat un război la scară largă între Liban și Israel”, a spus Hochstein.

Hezbollah a spus în repetate rânduri că va pune capăt ostilităților doar după ce va fi încheiat un acord de încetare a focului în Gaza.
Trimisul SUA s-a întâlnit și cu prim-ministrul Najib Mikati, care a avertizat într-o declarație că „intransigența israeliană amenință eforturile de a opri războiul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)