Noi date din referatul Parchetului în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf Pantelimon. Cătălin Tolontan susține că procurorii au interpretat fix pe dos afirmațiile uneia dintre inculpate (VIDEO)

Noi date din referatul Parchetului în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf Pantelimon. Cătălin Tolontan susține că procurorii au interpretat fix pe dos afirmațiile uneia dintre inculpate (VIDEO)
Spitalul Sf. Pantelimon din București, 8 august 2024. Inquam Photos / George Călin

Jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat marți, pentru B1 TV, că în referatul întocmit în cazul morților suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, procurorii au interpretat fix pe dos ce a spus una dintre inculpate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Tolontan, despre o posibilă greșeală în referatul procurorilor în cazul „Sf Pantelimon”

„Mai e o înregistrare pe care procurorii au trecut-o în referat și e o discuție între doctoră, cea supranumită ”doamna cu coasa”, și prietenul ei, care e și el doctor, și în care, într-adevăr, prietenul lasă să se înțeleagă că el crede că Dumnezeu și nu Noradrenalina ar trebui să decidă când moare un om. Dar asta e opinia lui!

Procurorii susțin că, de fapt, asta e și opinia doctorei respective. Și asta e foarte important deoarece arată că asta e cumva filosofia ei de practiciană și celelalte lucruri care au venit sunt doar urmare a acestei ideologii, a acestei concepții despre moarte. (Zamfir: Deci o frază a partenerului o atribuie inculpatei?) Da, o credință a partenerului. Dacă te uiți cu atenție la transcrierea înregistrării, îți dai seama că ea nu numai că nu-l aprobă, dar el zice despre substanță: ”Ea prelungește o suferință, deci nu tratează absolut nimic” și inculpata zice: ”Asta nu pot să zic că ce sunt eu, Dumnezeu?”. De aici se înțelege exact inversul a ce spun procurorii, că e concepția ei asta. Nu!

Dar când citești niște stenograme nu ai o certitudine că asta se poate înțelege, numai că nu ea (inculpata) trebuie să demonstreze că e nevinovată, ci ei (procurorii) trebuie să dovedească cu orice mijloc că ea e vinovată. Și când tu lași suspiciune, ea funcționează în favoarea inculpatului în orice caz. Slavă Domnului cu această obligație ca sarcina probei să stea pe Parchet, că altfel, la câtă forță are statul, evident că ar putea să condamne pe oricine”, a explicat jurnalistul Cătălin Tolontan.

Acesta a precizat apoi că în articolul său de pe HotNews a scos în evidență și situații în care medicii, Colegiul Medicilor și celalalte societăți care au sărit în favoarea doctorițelor „nu și-au dat seama că, de fapt, ei neagă și niște controale medicale, profesionale care s-au făcut la ”Sf Pantelimon””.

Tolontan a mai precizat că va fi foarte greu pentru apărare să explice de ce informațiile din fișele de observație nu reflectă tratamentul pe care pacienții l-au primit: „Toată lumea care a analizat cazul a spus că aici e o chestiune foarte greu de întors de către apărare”.

Articolul HotNews pe subiect poate fi citit AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)