Un bărbat din Harghita s-a ales cu dosar penal după ce a lovit cu mașina o vită ce se afla la păscut. În ce stare se află animalul

Un bărbat din Harghita s-a ales cu dosar penal după ce a lovit cu mașina o vită ce se afla la păscut. În ce stare se află animalul
Sursa foto: Freepik

Un bărbat din Județul Harghita s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de schingiuirea animalelor, după ce a lovit cu mașina o vită care păștea în comuna Lunca de Sus.

Autoritățile au fost informate de proprietara animalului

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizați în cursul zilei de luni de către o femeie din comuna Lunca de Sus, că una dintre bovinele sale ar fi fost lovită de un autoturism în timp ce se afla la păscut. Vehiculul de teren era condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din aceeași localitate, potrivit AGERPRES. 

Ce răni avea bovina

Conform informațiilor furnizate de către Biroul de Presă al IPJ Harghita, polițiștii s-au deplasat la fața locului și au descoperit bovina, care avea leziuni la nivelul membrului posterior stâng.

„Poliţiştii efectuează cercetări în continuare, pentru stabilirea întregii situaţii de fapt, în cauză fiind întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ‘schingiuirea animalelor’, conform prevederilor Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor. De asemenea, la faţa locului a fost solicitat şi un medic veterinar din cadrul Circumscripţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Lunca de Sus”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`