Șefa FRG explică de ce nu a avut Sabrina Voinea câștig de cauză nici la TAS: „A fost o greșeală a noastră pe care au speculat-o”

Șefa FRG explică de ce nu a avut Sabrina Voinea câștig de cauză nici la TAS: „A fost o greșeală a noastră pe care au speculat-o”
Sabrina Voinea. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ulrik Pedersen

Președinta Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a oferit detalii despre Sabrina Voinea, care nu a avut câștig de cauză nici la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în ceea ce privește contestația depusă împotriva notei pe care a primit-o în finala olimpică la sol.

Carmencita Constantin (FRG): A fost o greșeală a noastră pe care au speculat-o

Președinta FRG a explicat care a fost „greșeala” părții române în cazul Sabrinei Voinea.

„La cazul Sabrinei a fost o încrâncenare mare în tribunal și nu din partea judecătorilor, ci din partea Federației Internaționale de Gimnastică, de a nu permite judecarea pe fond a problemelor de tehnologie. Pentru că n-am respectat regulamentul, depunând acea contestație pentru linie. Acolo a fost o greșeală a noastră, a antrenorului nostru, pe care au speculat-o. Faptul că n-a fost depusă contestația pentru penalitate. Penalitatea, când apare, nu știi dacă-i de la linie (n.r. – pentru ieșirea de pe covor) sau timp. Noi însă cronometrăm foarte atent muzicile și, categoric, Sabrina s-a încadrat în muzică. Deci, pentru noi a fost exclusă penalitatea pentru timp. Iar nimeni din sală n-a văzut-o călcând sau depășind linia. Cred că asta a și fost în mintea Cameliei (n.r. – Camelia Voinea, antrenoarea și mama Sabrinei), ea a știut că fata ei n-a ieșit din covor. Dar aici, într-adevăr, a fost o greșeală de nerespectare a regulamentului. Trebuia depusă o contestație (n.r. – din partea echipei României). Ce-i drept, exista și posibilitatea ca acea contestație să fie depusă și să nu fie admisă. Pentru că, în timpul audierilor, FIG a declarat, fără să arate, că există probă fotografică cu depășirea spațiului“, a declarat Carmencita Constantin, citată de Adevărul.

Sabrina Voinea, locul 4 în finala olimpică de la sol

În urma deciziei TAS, Sabrina Voinea s-a clasat pe poziția a 4-a în finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Totodată, instanța de la Lausanne a stabilit că medalia de bronz îi aparține Anei Bărbosu, nu Jordan Chiles, o situație care i-a nemulțumit pe americani. TAS a respins solicitarea Statelor Unite de rejudecare a cazului, însă partea americană s-ar putea adresa tribunalului suprem elvețian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)