Incendiile din Grecia se văd din Spațiu. Pagubele sunt considerabile (VIDEO)

Incendiile din Grecia se văd din Spațiu. Pagubele sunt considerabile (VIDEO)
Sursa foto: captura X/ @eumetsat

Grecia se confruntă cu incendii masive de vegetație, iar orașul Marathon a fost evacuat și flăcările se extindeau, luni, către Atena. Locuitorii din zonele de periferie și-au părăsit casele de teama focului. Incendiile sunt atât de puternice încât se văd chiar și din Spațiu.

Cum se văd incendiile din Spațiu

„Incendii majore de pădure s-au declanșat la nord de Atena, așa cum au fost surprinse de satelitul nostru MTG-I1 ieri 11/08 (duminică 11 august, n.r.). Puncte fierbinți și nori groși de fum au fost vizibile din Spațiu între 11:00 și 17:30 UTC (între 13:00 și 19:30 ora Parisului, n.r.)”, a transmis Eumetsat, agenția europeană de sateliți meteorologici pe X, conform Digi24.

Imaginile arată fumul gros care se ridică deasupra Atenei, dar și flăcările care sunt vizibile pe timpul nopții, în întuneric.

Purtătorul grec de cuvânt al pompierilor a transmis că în ciuda eforturilor salvatorilor care au lucrat toată noaptea pentru a stinge flăcările, incendiul continua să se extindă.

Mai multe comunități de la periferia din nord-estul Atenei au fost evacuate, asta după ce orașul Marathon și mai multe sate de lângă au fost evacuate duminică. Cel puțin 7.000 de persoane au fost strămutate pe măsură ce focul se extinde către capitala Greciei.

UE ajută Grecia

Grecia a solicitat ajutorul UE pentru combaterea incendiilor de vegetație, iar Italia, Franța, Cehia și România vor trimite întăriri. Un elicopter Super Puma trimis de Franța este așteptat, marți,dar și o aeronavă Candair din Italia, 75 de pompieri și 25 de vehicule din Cehia. Și Spania și Turcia sunt pregătite să ajute Grecia pentru stingerea incendiilor de vegetație.

România a trimis mai mulți pompieri în misiune în țara elenă, alături de trei mașini de stingerea incendiilor de pădure, una de stingere de mare capacitate și o cisterna, pentru a combate incendiul de vegetație uscată și de pădure de lângă Varnava. Misiunea este dificilă din cauza terenului accidentat,iar temperaturile ridicate și umiditatea scăzută duc la extinderea flăcărilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)