Se spune sau nu „La mulți ani” de Adormirea Maicii Domnului? Rugăciunea pentru această sărbătoare

Se spune sau nu „La mulți ani” de Adormirea Maicii Domnului? Rugăciunea pentru această sărbătoare
Sursa foto: Facebook

Adormire Maicii Domnului, din 15 august, este una dintre cele mai importante sărbători ortodoxe. Dar, există o mare confuzie legată de urarea „La mulți ani” în această zi pentru cei care poartă numele de Maria sau alte derivate.

Se zice sau nu „La mulți ani”

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare foarte importantă care se axează pe spiritualitate și rugăciune, iar pentru că marchează un moment de trecere, nu de naștere, nu se urează „La mulți ani”. Sărbătoarea acestea nu reprezintă o bucurie, ci un moment de reflecție și rugăciune, de aceea nu este indicat să îi felicităm pe cei care poartă numele de Maria sau alte derivate, informează Click.

Dar, urările se pot face în data de 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, o sărbătoare care semnifică bucurie și speranță.

Rugăciunea pentru Adormirea Maicii Domnului

În data de 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, credincioșii sunt îndemnați să se roage pentru iertarea păcatelor, pentru sănătate și pentru ocrotirea oferită de Fecioara Maria. O rugăciune foarte puternică ce poate fi rostită cu ocazia acestei sărbători este următoarea:

„Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, Maica lui Hristos, ocrotitoarea celor smeriți și îndurerată mijlocitoare către Fiul Tău, primește rugăciunile noastre și mijlocește pentru sufletele noastre. În această zi de aducere aminte a Adormirii tale, te rugăm să ne fii alături, să ne păzești de toate relele și să ne conduci pe calea mântuirii. Amin.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`