Elon Musk dă vina pe un atac cibernetic ”masiv” pentru dificultăţi tehnice din timpul interviului său cu Donald Trump pe X

Elon Musk dă vina pe un atac cibernetic ”masiv” pentru dificultăţi tehnice din timpul interviului său cu Donald Trump pe X
Foto: Hepta - DPA Images / Patrick Pleul

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a avut luni un interviu amical de două ore cu miliardarul Elon Musk pe platforma de socializare X, după ce problemele tehnice au întârziat începerea evenimentului cu mai bine de 40 de minute.

Musk, care l-a susținut pe Trump, a pus dificultățile pe seama unui atac cibernetic masiv generat prin refuzarea serviciului, în care un server sau o rețea este inundată de trafic în încercarea de a o închide conexiunea, deși afirmația sa nu a putut fi verificată, potrivit Reuters.

Trump a încercat să transforme problemele într-un aspect pozitiv, felicitându-l pe Musk pentru numărul de oameni care încearcă să se conecteze. Un contor pe X a arătat că până la 1,3 milioane de oameni ascultau uneori în timpul lungii conversații.

Problemele tehnice au reamintit de un eveniment similar de pe X în mai 2023, când guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a suferit un început haotic în oferta sa pentru nominalizarea republicană la președinția din cauza unor probleme de pe platformă.

La acea vreme, Trump l-a batjocorit pe DeSantis pe propria sa platformă de socializare, Truth Social. „Butonul meu roșu este mai mare, mai bun, mai puternic și funcționează (ADEVĂR!)”, a postat Trump: „Al tău nu.

Înainte de evenimentul de luni, Musk a scris: „Voi face niște teste de scalare a sistemului în seara asta și mâine înainte de conversație”.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, și-a anunțat sprijinul pentru Trump la scurt timp după tentativa sa de asasinat, în ciuda opoziției republicanului față de sprijinul statului pentru producătorii de mașini electrice precum Tesla. Musk l-a susținut pe președintele democrat Joe Biden în 2020, dar de atunci s-a îndreptat spre republicani.

„Cred că suntem la o bifurcație în drumul destinului, al civilizației și cred că trebuie să luăm calea cea bună și cred că ești calea cea bună”, i-a spus el lui Trump la încheierea interviului.

Conversația cu Musk i-a oferit lui Trump o șansă nefiltrată de a-și difuza amestecul obișnuit de nemulțumiri, atacuri personale și afirmații exagerate sau false.

Studiile arată că imigranții, inclusiv cei aflați ilegal în SUA, nu comit infracțiuni la o rată mai mare decât americanii nativi.

Într-o declarație după interviu, un purtător de cuvânt al campaniei Harris, Joseph Costello, a declarat: „Întreaga campanie a lui Trump este în slujba unor oameni precum Elon Musk și lui însuși – băieți bogați obsedați de ei înșiși care vor vinde clasa de mijloc și care nu pot rula un stream live în anul 2024”.

Trump a insultat-o ​​pe Harris de mai multe ori, referindu-se la ea ca fiind „a treia categorie”, „incompetentă” și „o nebună de stânga radicală”.

Dar apoi i-a lăudat aspectul.

„Arată ca cea mai frumoasă actriță care a trăit vreodată”, a spus Trump despre o poză cu Harris pe coperta revistei Time. „A fost un desen și, de fapt, semăna foarte mult cu o primă doamnă grozavă, Melania”, a adăugat el, referindu-se la soția sa, Melania Trump.

El și-a exprimat, de asemenea, furia că Harris l-a schimbat pe Biden pe buletinul de vot democrat.

„Nu a făcut un interviu de când a început toată această înșelătorie”, a spus Trump, susținând în mod fals că renunțarea lui Biden a fost o „lovitură de stat”.

Trump l-a condus pe Biden în multe sondaje ale statelor unde lupta este strânsă, care ar putea fi esențiale pentru rezultatul alegerilor din 5 noiembrie, dar acum o urmează pe Harris în unele dintre aceleași state.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`