Numărul deceselor cauzate de cancer în rândul bărbaților va crește cu 93% până în 2050, arată un studiu

Numărul deceselor cauzate de cancer în rândul bărbaților va crește cu 93% până în 2050, arată un studiu
Foto simbol: Pixabay

Se așteaptă ca decesele din cuza cancerului să crească în rândul bărbaților la nivel global până în 2050, potrivit unui nou studiu.
În studiul, publicat luni într-un jurnal revizuit de membri ai Societății Americane de Cancer, cercetătorii au estimat o creștere cu 84% a cazurilor de cancer și o creștere cu 93% a deceselor cauzate de cancer în rândul bărbaților din întreaga lume între 2022 și 2050, anunță CBS.

Sondajul a analizat atât bărbații, cât și femeile din 115 țări

Creșterea numărului de cazuri e mai mare în rândul bărbaților de 65 de ani și peste și în țările și teritoriile cu un indice de dezvoltare umană scăzut sau mediu. Indicele măsoară dezvoltarea fiecărei țări în ceea ce privește sănătatea, cunoștințele și nivelul de trai, potrivit studiului.

Folosind date de la Observatorul Global al Cancerului, studiul a analizat peste 30 de tipuri diferite de cancer din 185 de țări și teritorii din întreaga lume pentru a face proiecții demografice.

Acesta nu este primul studiu care prezintă o perspectivă mai puțin optimistă asupra viitorului numărului de cazuri de cancer.
La începutul acestui an, Organizația Mondială a Sănătății a prezis că vom vedea peste 35 de milioane de cazuri noi de cancer până în 2050, o creștere cu 77% față de cele 20 de milioane de cazuri estimate în 2022. Sondajul a analizat atât bărbații, cât și femeile din 115 țări.

Organizația a subliniat mai mulți factori, inclusiv:

Îmbătrânirea și creșterea populației

Modificări ale expunerii oamenilor la factorii de risc, poluarea aerului fiind un factor cheie al factorilor de risc de mediu

Consumul de tutun și alcool

Obezitatea

În cel mai recent studiu, autorii au indicat, de asemenea, fumatul și consumul de alcool ca factori de risc modificabili prevalenți în rândul bărbaților.

Alți factori care pot face bărbații să se confrunte cu rate mai mari de cancer în comparație cu femeile includ participarea mai scăzută la activitățile de prevenire a cancerului și utilizarea insuficientă a opțiunilor de screening și tratament, au adăugat autorii.

Îmbunătățirea accesului la opțiunile de prevenire, screening, diagnostic și tratament a cancerului, în special pentru bărbații în vârstă, ar putea ajuta la îmbunătățirea rezultatelor cancerului, a declarat autorul principal Habtamu Mellie Bizuayehu într-un comunicat de presă.
Aceste schimbări ale stilului de viață ar putea preveni aproape jumătate din decesele cauzate de cancer, arată studiul

Urmăriți B1TV.ro și pe
`