Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plajele din Bulgaria și Grecia, în 2024

Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plajele din Bulgaria și Grecia, în 2024
Foto simbol: Pixabay

Prețurile au explodat în această vară, nu doar pe litoralul românesc, dar și în destinațiile preferate de români din Grecia sau Bulgaria.

Prețurile au explodat în Grecia sau în Bulgaria

Banalul porumb fiert sau copt a ajuns de două-trei ori mai scump decât în urmă cu trei ani în Bulgaria sau în Grecia, potrivit ziare.com.

Pe o plajă din mica stațiune Kranevo, Bulgaria, porumbul fiert cu sare, vândut de comercianții ambulanți, are prețul de 3 euro, adică 6 leva, respectiv 15 lei. Asta deși, în 2021, banalul porumb fiert era 2,5-3 leva.

Același preț la porumbul fiert se găsește și pe faleza din Salonic, Grecia. Tot 3 euro costă un porumb.

Pe de altă parte când vine vorba despre închirierea unui șezlong, turiștii care aleg drept destinație plajele din Bulgaria sau din Grecia sunt avantajați.

Șezlongurile sunt mai ieftine pe plajele din Bulgaria decât cele din România. Mai exact, cu aproximativ 35-40 de lei se poate lua un șezlong, sub umbrelă.

În Constanța, prețurile sar de 60 de lei în weekend, iar în Mamaia Nord sunt și mai mari.

În cazul celor care vor să-și ia un șezlong pe o plajă din Agia Triada, aproape de Salonic, două șezlonguri cu umbrelă costă 30 de euro, adică 150 de lei, sumă în care este inclusă mâncare și băutură, în baza tarifelor din meniu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`