O greșeală care îi costă pe români când merg pe munte. Weekend plin pentru salvamontiști

O greșeală care îi costă pe români când merg pe munte. Weekend plin pentru salvamontiști
Sursa foto: Facebook / Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Zeci de oameni au suferit accidente pe munte în weekend, iar salvamontiștii spun că mulți dintre aceștia au pornit în drumeție chiar dacă nu erau echipați corespunzător, potrivit Stirileprotv.ro.

Salvamontiștii au avut un weekend plin

Salvamontiștii din țară au avut 58 de intervenții sâmbătă și duminică. Odată ajutați, unii turiști au putut să plece acasă, însă 17 dintre ei au fost preluați de serviciile de Ambulanță sau SMURD.

Pe munte au fost înregistrate și două decese. Alte cinci persoane au fost extrase din zone dificile, cu ajutorul elicopterului.

În Munții Ciucaș, o turistă a fost evacuată după ce a suferit o fractură la gleznă.

Mulți români sunt echipați necorespunzător când merg pe munte

Salvamontiștii spun că majoritatea accidentelor au fost provocate de încălțămintea necorespunzătoare. Unii turiști au mers pe trasee montane cu sandale sau cu pantofi pentru sporturi în sală sau pe teren amenajat.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să utilizeze instalațiile de transport pe cablu, acolo unde există, în cazul în care nu sunt echipați corespunzător.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)
15:39 - Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter
15:39 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu a pierdut foarte multe procente. În contextul în care îi dă voturi lui Simion, e posibil să avem o finală Ciucă – Simion (VIDEO)