Adrian Negrescu, despre creșterea inflației: Cred că vom fi din nou campioni europeni la creșteri de prețuri. În august să ne așteptăm din nou la scumpiri (VIDEO)

Adrian Negrescu, despre creșterea inflației: Cred că vom fi din nou campioni europeni la creșteri de prețuri. În august să ne așteptăm din nou la scumpiri (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Adrian Negrescu, analist economic, a comentat creșterea inflației, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Dan Gabor, și a declarat că în august ar trebui „să ne așteptăm, din păcate, din nou la scumpiri, inflația să rămână peste 5%”.

Adrian Negrescu, pe B1 TV, despre creșterea inflației

Întrebat ce stă la baza creșterii, analistul economic a explicat: „Păi, în primul rând, era de așteptat această evoluție «pozitivă», ca să zic așa, a inflației, adică creșteri de prețuri, pentru că să nu uităm că noi de la 1 iulie am pus gaz pe focul creșterilor de prețuri, odată cu majorarea accizei la carburanți, care a dus prețurile la benzină și motorină peste 7,5 lei – și, bineînțeles, creșterile astea de prețuri la carburanți s-au văzut în toată economia. Pe de altă parte, am avut creșterea salariului minim pe economie tot de la 1 iulie și să nu uităm că am băgat și niște taxe noi în prețul gazelor de a crescut și prețul gazelor în această perioadă”.

„Spuneați dumneavoastră de medicamente, de servicii poștale, de detergenți. Eh, dacă ne uităm pe scumpirile din luna iulie, vedem că s-au scumpit inclusiv apa și salubritatea, nu mai vorbesc de articolele de igienă, de îngrijire medicală, până și chiriile au crescut cu 10,3%, semn că, într-adevăr, economia nu a ieșit din această zonă inflaționistă, dimpotrivă, e posibil ca pe viitor prețurile să continue să crească, iar asta ne afectează pe toți în egală măsură pentru că e vorba de puterea de cumpărare”, a adăugat Adrian Negrescu.

Adrian Negrescu: Cred că vom fi din nou campioni europeni la creșteri de prețuri

Întrebat despre evoluția prognozată pentru luna viitoare, analistul a spus: „Păi, în primul rând, cred că vom fi din nou campioni europeni la creșteri de prețuri. Luna trecută am pierdut acest nedorit loc, au fost belgienii în prim-plan, noi am fost pe locul 2. Probabil luna asta revenim pe primul loc, iar în august să ne așteptăm, din păcate, din nou la scumpiri, inflația să rămână peste 5%”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)