Încă doi sportivi participanți la Jocurile Olimpice s-au îmbolnăvit după ce au ajuns în Sena. Aceștia au ajuns la spital

Încă doi sportivi participanți la Jocurile Olimpice s-au îmbolnăvit după ce au ajuns în Sena. Aceștia au ajuns la spital

Doi sportivi portughezi au ajuns la spital cu infecții gastrointestinale, după ce au participat la proba de triatlon de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, care s-au desfășurat în fiului Sena.

Calitatea apei din Sena, pusă sub semnul întrebării

La doar două zile după ce a avut loc ștafeta mixtă la triatlon, Comitetul Olimpic Portughez a anunțat că doi dintre sportivii săi, Vasco Vilaça și Melanie Santos, suferă de infecții gastrointestinale. Conform Comitetului, starea lui Vasco Vilaça este „stabilă, iar echipa medicală îi monitorizează situația și îi oferă sportivului tratament în Satul Olimpic”, conform eurosport.ro. 

Pe pagina sa de Instagram, sportivul a transmis un mesaj cu privire la cum se simte. „Vărsături, diaree, dureri de cap, dureri abdominale… Nu acesta era modul în care doream să părăsesc Parisul”, a scris Vasco Vilaça pe Instagram.

Cealaltă sportivă, Melanie Santon, a fost și ea afectată, prezentând „simptome similare, dar într-o formă mai ușoară”. Această situație a readus în discuție calitatea fluviului Sena.

Acesta nu este un caz singular

Cei doi sportivi portughezi nu sunt singurii care s-au îmbolnăvit după ce au înotat în Sena. O altă sportivă din Belgia, Claire Michel, a fost nevoită să se retragă din ștafeta mixtă, ceea ce a dus la retragerea echipei sale. Michel a precizat ulterior că, deși testele de sânge au indicat prezența unui virus, nu era vorba de E.Coli.

Triatlonistul elvețian Adrien Briffod a fost și el nevoit să se retragă din ștafeta mixtă, însă nu a precizat că motivul a fost calitatea apei fluviului. „A avut probleme gastrice, probabil o infecție, dar acum se recuperează și se simte bine”, a declarat Pascal Salamin, președintele Federației Elvețiene de Triatlon.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`