Rareș Bogdan, reacție la ironiile PSD pe subiectul cărții lui Ciucă: „Pentru ei chestiunea cu cărțile e nepotrivită, că ei nu prea au treabă cu această zonă. Unii pot și alții nu” (VIDEO)

Rareș Bogdan, reacție la ironiile PSD pe subiectul cărții lui Ciucă: „Pentru ei chestiunea cu cărțile e nepotrivită, că ei nu prea au treabă cu această zonă. Unii pot și alții nu” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a intervenit în schimbul de replici dintre liberali și social-democrați pe subiectul cărții lui Nicolae Ciucă, afirmând că PSD-iștii au o problemă cu cărțile deoarece nu le scriu și nici nu prea le citesc.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Rareș Bogdan spune că PSD-iștii nu prea le au cu cititul

„Această preocupare specială pe care cei din PSD o acordă unei cărți nu poate decât să-mi arate două lucruri. 1. sau că nu sunt familiarizați cu această formă de cultură (…) pentru că sunt foarte puțini care au scris cărți în PSD și pot să înțeleg că preocuparea domniilor lor e una excesivă când un lider politic poate să scrie și o carte.

Comentează că n-a apărut, că de ce n-a apărut, că nu va apărea. Nu, cartea e scrisă. Noi am luat decizia să nu lansăm cartea în mijlocul verii, că alegerile prezidențiale s-au decalat și sunt în 24 noiembrie și cartea e mai mult decât o poveste despre cariera dlui Ciucă, e vorba și de un proiect politic al dlui Ciucă ca președinte al PNL, o viziune cu privire la România și, sigur, lucruri care la fel pot părea ușor necaracteristice unui lider politic, având în vedere că vorbește despre cariera domniei sale extrem de serioasă ca șef de promoție, om care a fost la Academie, apoi a studiat în SUA. Foarte mulți colegi ai dlui Ciucă sunt azi șefi de Stat Major, miniștri sau chiar șefi de state sau de guvern. (…)

Deci această acțiune a președintelui PNL pare complet insolită pentru domniile lor și atunci nu înțeleg acest demers. Ce să facem? Unii dintre noi mai citim și cărți, unii mai scriem cărți, editoriale, unii am fost și olimpici, alții avem o foaie matricolă pe care putem s-o prezentăm din clasa I până în clasa a XII-a și apoi toți cei 5 ani de facultate. Așa e în lumea de azi, unii pot și alții nu pot”, a declarat Rareș Bogdan.

PSD și PNL, împreună de dragul „stabilității”

Întrebat dacă acest scandal schimbă ceva în coaliție, prim-vicepreședintele PNL a răspuns: „Noi știm că e o situație complicată la graniță, că geopolitic România are nevoie de stabilitate, nu vrem să intrăm în situația Bulgariei în niciun fel, să schimbăm guvernele o dată la 6 luni, dar n-aș vrea nici să acceptăm orice și să nu răspundem. Faptul că președintele Ciucă, care e un om extrem de echilibrat, rațional, cu o răbdare de fier a răbufnit, e pentru că foarte probabil s-a săturat și el ca cineva să vorbească despre o acțiune absolut firească pe care au făcut-o și președinți americani. (…) Nu e ceva anormal ca un candidat la președinție să-și prezinte viziunea printr-o carte. Pentru PSD chestiunea cu cărțile e ușor nepotrivită că domniile lor nu prea au treabă cu această zonă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`