Yusuf Dikec, celebrul trăgător turc care a devenit viral după Jocurile Olimpice, a povestit ce s-a întâmplat de fapt la Paris. „În mine se dezlănţuiau furtuni”

Yusuf Dikec, celebrul trăgător turc care a devenit viral după Jocurile Olimpice, a povestit ce s-a întâmplat de fapt la Paris. „În mine se dezlănţuiau furtuni”

Trăgătorul turc Yusuf Dikec, care a devenit viral în mediul online după prestația sa la Jocurile Olimpice, a măturisit cum a fost pentru el momentul de la Paris.

Dikec a câștigat argintul olimpic

Sportivul turc a câștigat argintul olimpic în proba de pistol cu aer comprimat 10 m mixt. Ceea ce l-a făcut viral în mediul online a fost postura sa relaxată, cu mâna cu care nu trăgea cu pistolul băgată în buzunar și fără echipamente suplimentare de ajutor. Acesta a stârnit o avalanșă de meme-uri, a câștigat o comunitate de fani online, dar și un omagiu adus din partea marelui săritor cu prăjina Mondo Duplantis şi un dialog cu Elon Musk.


Dikec a evitat să utilizeze un echipament de înaltă tehnologie, așa cum au făcut adversarii săi. Acesta a ales să folosească doar niște dopuri galbene simple pentru urechi și ochelari obișnuiți, potrivit eurosport.ro. 

Ce a mărturisit trăgătorul turc

Ceea ce a fost șocant pentru mulți a fost faptul că trăgătorul turc a reușit această performanță, deși nu avea același echipament avansat ca al adversarilor. Elogiat pentru rezultatul său, Yusuf Dikec a recunoscut însă că nu a fost la fel de calm pe cât a lăsat să se vadă din exterior.

„În acel moment, toată lumea spune că păream foarte calm, dar, de fapt, în mine se dezlănţuiau furtuni. Cred că postura mea de tragere a reprezentat foarte bine spiritul olimpic: fair-play-ul, simplitatea, claritatea şi naturaleţea. De aceea a primit atât de multă atenţie”, a declarat Dikec, conform Reuters.

Yusuf Dikec este fost ofițer în Jandarmeria turcă și a participat la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris începând cu Beijing în 2005, însă aceasta a fost prima sa medalie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)