Kamala Harris și-a mărit avansul în sondaje față de Donald Trump

Kamala Harris și-a mărit avansul în sondaje față de Donald Trump
În imagine: Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Bob Karp

Kamala Harris a luat un avans de 8 puncte procentuale față de Donald Trump, potrivit unui nou sondaj. Sondajul, realizat de Facultatea de Drept Marquette între 24 iulie și 1 august, arată că, atunci când sunt incluși candidați terți, Harris este lider printre alegătorii probabili cu 50 la sută din voturi față de 42 la sută a lui Trump. Creșterea lui Harris a îmbunătățit poziția democraților din luna mai, când Trump conducea cu 44% din voturi față de 41% ale lui Joe Biden, potrivit newsweek.com.

Harris este, de asemenea, lider în rândul alegătorilor înregistrați, cu 47% din voturi față de 41% a lui Trump. În ultimul sondaj al facultății de drept Marquette din mai, Trump a fost cu trei puncte înaintea lui Biden în rândul alegătorilor înregistrați, asigurând 40 la sută din voturi față de cele 37 la sută ale președintelui.

De asemenea, Harris își conduce adversarul într-o confruntare directă, cu sprijinul a 52% dintre alegătorii înregistrați, în timp ce Trump este alegerea pentru 48%.

Dintre alegătorii probabili, Harris a primit 53 la sută, iar Trump 47 la sută. Rezultatele includ alegătorii care inițial nu l-au ales pe Harris sau Trump, dar care apoi au fost întrebați pe cine ar vota dacă ar trebui să aleagă.

Avantajul pentru Harris marchează o îmbunătățire substanțială a democraților într-o formație în față, după ce sondajul Marquette Law School din mai a arătat că Biden și Trump au fost la egalitate între alegătorii înregistrați, în timp ce Trump a fost favorizat de 51% dintre alegătorii probabili, iar Biden de 49% .

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi