SUA au transmis Iranului că va suferi o lovitură devastatoare, dacă va ataca Israelul în weekend: „Există un risc serios de consecințe”

SUA au transmis Iranului că va suferi o lovitură devastatoare, dacă va ataca Israelul în weekend: „Există un risc serios de consecințe”
(240730) -- MARJEYOUN (LEBANON), July 30, 2024 Photo by Xinhua/ABACAPRESS.COM) -- Smoke rises after a Hezbollah's attack in Beit Hillel, Israel, as seen from Marjeyoun, Lebanon, on July 30, 2024. A Hezbollah member was killed on Tuesday at dawn in an Israel airstrike on the village of Bayt Lif in the central part of the border area in southern Lebanon, Lebanese military sources told Xinhua. A civilian was killed in northern Israel by a rocket attack from Lebanon on Tuesday, the Israeli military said, adding that it was firing artillery toward the source of the attack in southern Lebanon in response. (Photo by Ali Hashisho/Xinhua/ABACAPRESS.COM

Statele Unite au transmis Iranului că ar putea suferi o lovitură devastatoare dacă va ataca Israelul în weekend, potrivit The Wall Street Journal, care citează un oficial american anonim.

Fără a oferi prea multe detalii, oficialul american a declarat că avertismentul a fost transmis Teheranului atât direct, cât și prin intermediari.

Iranul va suferi o lovitură devastatoare dacă atacă Israelul, anunță SUA

„Statele Unite au transmis mesaje clare Iranului că riscul unei escaladări majore, în cazul unui atac de represalii semnificativ împotriva Israelului, este extrem de ridicat”, a declarat oficialul american pentru sursa citată anterior.

„Există un risc serios de consecinţe pentru economia Iranului şi pentru stabilitatea guvernului său nou ales, dacă merge pe această cale”, a adaugat el.

Mesajul pe care SUA l-au transmis Teheranului nu trebuie considerat o amenințare, ci ca un avertisment cu privire la riscurile de a provoca un răspuns militar puternic din partea Israelului, scrie Știrile Pro TV.

Potrivit celor mai recente informații, Iranul ar urma să atace Israelul în weekend, deși Washington nu deține niciun indiciu clar cu privire la amploarea și momentul în care ar putea veni răspunsul iranian.

Totodată, oficialii americani nu sunt siguri dacă Hezbollah va lovi separat sau în acelaşi timp cu Iranul.

Președintele rus Vladimir Putin ar fi cerut Iranului să evite victimele civile în cazul în care decide să atace Israelul, după asasinarea liderului politic Hamas Ismail Haniyeh.

Pedepsirea Israelului este „necesară”, după uciderea liderului Hamas în capitala iraniană, deși Teheranul nu își dorește escaladarea tensiunilor, a declarat Nasser Kanaani, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Iranului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi