Grecia nu mai este o destinație ieftină. Costuri enorme pentru un plin de motorină

Grecia nu mai este o destinație ieftină. Costuri enorme pentru un plin de motorină
Răzvan E. și Alice T. s-au prezentat în fața magistraților ca soț și soție, constituindu-se părți civile

Grecia nu mai este o destinație ieftină pentru românii care vor să ajungă cu mașina către destinațiile turistice.

Prețurile la carburanți au crescut semnificativ, atât în țară, cât și la benzinăriile din Grecia. O soluție la îndemână pentru unii este plinul făcut în Bulgaria înainte de a intra în Grecia, scrie evz.ro.

O româncă a făcut plinul la o benzinărie din Grecia, iar prețul la motorină este mai mare față de România.

Un plin de motorină în Grecia a costat-o pe româncă 275 de lei. Comparativ, în unele benzinării din București, motorina standard se vinde în medie cu 7,50 lei/ litru, iar motorina premium se vinde cu 8,08 lei/ litru.

În Grecia, prețurile au avut o creștere ușoară față de anul 2023. În vara aceasta costurile cu serviciile sunt mai mari cu doar 1% față de perioada similară a anului trecut. În Danemarca creșterea a fost de 27%, Marea Britanie cu  16%, iar în Spania creșteri cu 14%.

Închirierea unei cazări pentru o săptămână în Grecia costă în jur de 236 de euro. Cele mai scumpe cazări sunt în Islanda (264 de euro), Monaco (261 de euro), Marea Britanie (260 de euro) și Spania (253 de euro). Cele mai mici prețuri pentru luna august sunt în Kosovo (50 de euro), Albania (84 de euro), potrivit gandul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi
17:34 - Surse: Fost crainic al clubului Dinamo, reținut după ce ar fi agresat sexual un băiat de 16 ani