Italia este cunoscută pentru bucătăria sa și preparatele delicioase. De aceea, restaurantele din Italia au impus anumite reguli alimentare pentru turiști.
Pizza este una dintre preparatele tradiționale ale italienilor, iar obiceiul americanilor de a pune ketchup peste pizza nu este deloc pe placul acestora, deoarece este un preparat prelucrat, care nu se încadrează în standardele culinare ale Italiei. Mai mult, în Italia se servește pizza doar la prânz și seara, potrivit click.ro.
Această băutură bazată pe espresso și lapte spumat este recomandată la micul dejun, deși în celelalte țări cappuccino se consumă indiferent de momentul zilei.
Regiunile sudice sunt cunoscute pentru plantațiile de măslini, iar uleiul de măsline se regăsește în bucătăria italiană. Așadar, nu puțini sunt cei care pun pe pâine unt în loc de ulei de măsline, însă acest obicei este „renegat” în mare parte de către italieni.
Fructele de mare trebuie consumate șa cum bucătarul le pregătește, fără a adăuga parmezan pe deasupra lor. Gustul sărat al acestui ingredient distruge echilibrul aromelor și ar masca gustul delicios și unic al fructelor de mare.
Tendința multor oameni este de a tăia cu un cuțit sau cu o furculiță pastele în două. Aceasta este o altă greșeală cu care italienii nu sunt de acord. Pastele se consumă întregi, fără a fi tăiate pe jumătate sau în mai multe bucăți, ci se înfășoară în jurul furculiței.