Emanuel Ungureanu: Cele două doamne doctor care au sesizat problemele grave din Spitalul Pantelimon au fost concediate de Corpul de control al lui Rafila și de managerul lui Rafila (VIDEO)

Emanuel Ungureanu: Cele două doamne doctor care au sesizat problemele grave din Spitalul Pantelimon au fost concediate de Corpul de control al lui Rafila și de managerul lui Rafila (VIDEO)
Foto: Emanuel Ungureanu / Facebook

Cele două doamne doctor care au sesizat problemele grave din Spitalul Pantelimon au fost concediate de Corpul de control al lui Rafila și de managerul lui Rafila, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, joi, pe B1 TV, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Emanuel Ungureanu (USR), pe B1 TV, despre situația din Spitalul Pantelimon

„Aș vrea, în primul rând, pentru cei care ne ascultă (…) să se gândească la un principiu fundamental uman, cel al empatiei. Când domnul Bodog vorbește de proceduri, vorbește despre orice altceva decât despre ce ar trebui să vorbească un fost ministru, el uită un lucru fundamental, că eu, în calitate de viitor pacient, toți suntem potențiali viitori pacienți, ne gândim că atunci când suntem într-un pat de spital medicul de la căpătâiul nostru se gândește să ne salveze viața, corect? Deci până aici toată lumea este de acord că de asta mergem la doctor, că avem încredere în medicii care sunt acolo”, a declarat deputatul USR.

„Care este marea problemă a mea, ca viitor pacient? Marea problemă a mea este că reclamația cu privire la 20 de oameni care ar fi murit în condiții suspecte, nu la unul de 54 de ani, ci la 20, a fost ridicată de un medic, atenție! Nu politicienii, nu pacienții, nu aparținătorii au sesizat Parchetul că niște medici fac pe nu știu dacă Dumnezeu sau pe dracul și decid cine trăiește și cine mare, atenție! Niște medici au fost reclamați de alți medici. De aici pornește cazul și de aici pornește mecanismul care îl cuprinde pe Rafila”, a adăugat Emanuel Ungureanu.

Ce a spus despre ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

„Rafila află că într-o secție ATI din țara asta există sesizări că 20 de oameni ar fi murit în interval de 48 de ore. Dincolo de poziția de ministru, de microbiolog, de profesor, de orice ar fi, este om. El, în calitate de om, ar fi trebuit să spună, «aoleu, cum? În 48 de ore au murit 20 de oameni? OK, sunt medic, mă duc și eu la spitalul ăla, pentru că sunt ministru al Sănătății și spitalul e în subordinea mea, să vorbesc și eu cu toată lumea, băi, cum e posibil așa ceva?». Ce a făcut Rafila? S-a dus cu doi funcționari, care n-aveau nicio treabă cu partea medicală, un ofițer, un pensionar special, un consilier de-al lui personal, și din fața spitalului a spus că la Spitalul Sfântul Pantelimon «nu sunt niciun fel de probleme, ci este un conflict între niște persoane»”, a continuat deputatul USR.

„Fosta șefă a secției ATI, Elena Voicu, cu care am vorbit personal, mi-a spus că i-a scris ministrului că sunt probleme foarte grave în spital. În timp ce acum patru luni de zile presa vuia de faptul că acolo e posibil ca niște medici să fi decis ilegal să omoare niște oameni, Rafila a ieșit în fața spitalului și a spus cu subiect și predicat că acolo nu se întâmplă nimic (…). Avertizorii de integritate (…) au fost ignorați, călcați în picioare și dați afară. Cele două doamne doctor care au sesizat problemele grave din spital, acum, când vorbim noi, se uită la televizor, fiind concediate de Corpul de control al lui Rafila și de managerul lui Rafila”, a mai declarat Emanuel Ungureanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori