Nicușor Dan: Am închis 15 dintre companiile municipale înființate de fosta Administrație Firea-PSD. Cu această ocazie am dat peste 4.000 de oameni afară. Companiile erau inutile (VIDEO)

Nicușor Dan: Am închis 15 dintre companiile municipale înființate de fosta Administrație Firea-PSD. Cu această ocazie am dat peste 4.000 de oameni afară. Companiile erau inutile (VIDEO)
Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

O primă companie municipală înființată de fosta Administrație Firea-PSD a fost radiată, a anunțat Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei. Tribunalul București a dispus radierea din Registrul Comerțului a companiei Turistica București S.A..
Nicușor Dan a precizat că s-a ținut de cuvânt și a desființat companiile inutile înființate de Firea, dar demersurile pentru radiere „durează la orice societate, nu numai la cele de stat”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Ce s-a întâmplat cu numeroasele companii municipale înființate de Firea. Explicațiile lui Dan

„Noi aveam niște companii. STB, evident, Termoenergetica, cea care furnizează căldură – astea trebuie să existe, dar administrația precedentă a mai înființat vreo 20, unele total inutile, cum e asta care tocmai s-a radiat, care era de publicitate. De fapt, Primăria punea niște niște bani și de acolo se cumpăra publicitate pentru primar.

Erau vreo 3 care se ocupau de parcuri… Tot ce făcea administrația publică mai era și o companie care făcea asta și noi am luat decizia să le închidem. Am închis 15 din ele, am dat peste 4000 de oameni afară cu ocazia asta. Și după ce le-am închis în mod real, ca să zic așa, adică n-au mai fost oameni angajați în ele, e un lung parcurs despre ce se întâmplă cu activele, cu datoriile. Se numește un lichidator și procesul s-a terminat pentru una din cele 15”, a explicat Nicușor Dan.

Primarul general a precizat că unele dintre aceste companii aveau terenuri și clădiri care între timp au ajuns la PMB.

„Lucruri s-au mai întâmplat, dar până la închiderea definitivă, definitivă durează, că trebuie să fie un judecător, să vedem cine sunt creditorii, ce datorii au. E un proces care durează la orice societate, nu numai la cele de stat”, a mai declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`