YouTube nu mai funcționează în Rusia, pe fondul intensificării criticilor oficiale

YouTube nu mai funcționează în Rusia, pe fondul intensificării criticilor oficiale
Sursa foto: Freepik

Serviciile ruse de monitorizare a internetului au raportat joi o întrerupere masivă a disponibilității site-ului de găzduire video YouTube, în timp ce autoritățile ruse își intensifică criticile la adresa platformei, scrie Reuters.

YouTube întâmpină probleme în Rusia

Serviciul rus de monitorizare a internetului Sboi.rf a declarat că au fost raportate mii de probleme legate de YouTube în Rusia. Utilizatorii au declarat că pot accesa YouTube numai prin intermediul rețelelor private virtuale (VPN).

„YouTube nu funcționează”, a spus un utilizator anonim în comentariile de pe site.

Nici reporterii Reuters din Rusia nu au mai putut accesa YouTube. Site-ul a rămas disponibil numai pentru unele dispozitive mobile.

Google nu a răspuns imediat joi la o cerere de comentarii. Nici Roskomnadzor, organismul rus de supraveghere a comunicațiilor de stat, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

La începutul acestei luni, Rusia a acuzat YouTube că, la ordinul SUA, cenzurează conținutul și împiedică accesul la informații. Rusia a criticat Google, care deține platforma YouTube, după ce a eliminat canale mass-media și personalități publice ruse, dar și pentru că nu a fost eliminat conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal sau nedorit.

„Vedem o mulţime de motive semnificative pentru a lua măsuri împotriva site-ului de găzduire video YouTube”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Numeroasele încălcări sistematice ale legislaţiei ruse şi o ignorare demonstrativă a publicului intern şi a intereselor acestuia lasă organelor de reglementare ale statului nostru dreptul de a utiliza instrumentele legale adecvate. Ilegalitatea şi cenzura politică rămân norma pentru administraţia YouTube controlată de Washington”, a afirmat Maria Zaharova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)