Mamele pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei. Ce condiții trebuie să respecte

Mamele pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei. Ce condiții trebuie să respecte
Sursa foto: Freepik

Mamele care au născut după data de 12 aprilie 2024 și provin dintr-o categorie vulnerabilă pot să beneficieze de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei. Banii îi pot folosi pentru cumpărarea de produse destinate îngrijirii nou-născutului, scrie Agerpres.

Condițiile pe care femeile trebuie să le respecte pentru a primi tichete sociale

„Procedura de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mamele cu nou-născuţi defavorizate, precum şi mecanismul de implementare aferent, prevăzute în Ordinul comun al miniştrilor Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, devin aplicabile odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2024.

Astfel, femeile care fac parte dintr-o categorie vulnerabilă şi care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024 pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei care pot fi folosite pentru cumpărarea de produse destinate îngrijirii nou-născutului”, a anunţat MMSS printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

De reținut este faptul că tichetul se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut.

De acest sprijin pot beneficia mamele beneficiare ale venitului minim de incluziune, mamele cu dizabilităţi, mamele în situaţii critice (calamităţi, violenţă domestică etc.), mamele fără acte de identitate, mamele minore şi mamele cetăţeni străini sau apatrizi din zone de conflict.

Unde pot afla mamele dacă se află pe listele cu beneficiarele programului

„Listele cu beneficiari sunt centralizate de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, prin agenţiile judeţene, şi transmise de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru efectuarea plăţii”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Tichetele sunt distribuite de autorităţile locale, cu un termen de 90 de zile pentru ridicarea acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:08 - Sergiu Bîlcea, despre reamenajarea vilei de protocol de la Neptun: RAPPS trebuie să investească în patrimoniu, dar trebuie să și spună de ce face acest lucru. Vila aceasta a avut mulți oaspeți, printre care fostul președinte Bush (VIDEO)
19:08 - Clujenii sunt sfătuiți, prin panouri, să se mute în Bacău. „Chiria prea mare?”
19:05 - Miniteren de golf pentru Iohannis | Dancă (FD): Încă un exemplu de sfidare a președintelui, care-și încheie al doilea mandat în bătaie de joc față de toți românii (VIDEO)
18:51 - Angelina Jolie, într-o relație cu un bărbat mult mai tânăr. Este un celebru cântăreț. Unde au fost surprinși cei doi
18:48 - Programul prin care mii de tineri pot călători gratuit în Europa. Ce trebuie să facă aceștia pentru un permis de călătorie
18:37 - Dolj: Bătrân de 79 de ani, reținut după ce a bătut doi bărbați, a amenințat o femeie, a furat o căruță cu lemne și a provocat un incendiu
18:32 - Irina Loghin, revoltată de ce i s-a întâmplat. Același lucru l-a pățit și Maria Ciobanu: „Am vorbit cu un avocat”
18:26 - Modificări pentru comenzile de pe Shein și Temu. Comisia Europeană vrea să introducă taxe vamale pentru unele colete
18:09 - Kelemen Hunor și-a depus candidatura la prezidențiale: „A avut și Iohannis dreptate o dată” / Critici la adresa PSD-PNL: „Ei spun că merge perfect guvernarea. Dacă asta e perfecţiune, nu ştiu cum arată o guvernare instabilă”
17:58 - O persoană a murit într-un accident violent pe A1. Victima era din Bulgaria