Elena Lasconi, întrevedere cu ambasadoarea SUA: „Românii sunt printre cei mai pro-americani europeni pentru că prețuim libertatea, un drept pe care l-am câștigat cu sânge în urmă cu 35 de ani”

Elena Lasconi, întrevedere cu ambasadoarea SUA: „Românii sunt printre cei mai pro-americani europeni pentru că prețuim libertatea, un drept pe care l-am câștigat cu sânge în urmă cu 35 de ani”
Sursa foto: Elena Lasconi / Facebook

Elena Lasconi, președinta USR, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec. Cele două au discutat despre parteneriatul strategic România – SUA, promovarea libertății și alte lucruri care privesc viitorul României, precum rolul femeilor în societate și drepturile minorităților.

Lasconi, întrevedere cu ambasadoarea Kavalec

„O plăcere să discut cu unul dintre cei mai importanți prieteni ai României, ambasadorul Statelor Unite la București, doamna Kathleen Kavalec.

Am discutat despre cât de asemănătoare sunt cele două națiuni, națiunea americană și națiunea română.

Cu toții înțelegem cât de important este să apărăm și să promovăm libertatea într-un mediu de securitate tot mai complicat și cât de importantă este relația trans-atlantică. (…)

Viitorul României, așa cum ni-l imaginăm cu toții, este legat de relația specială pe care o avem cu națiunea americană, o relație care se extinde și care devine tot mai complexă cu fiecare zi”, a transmis Elena Lasconi, într-o postare pe Facebook.

Lasconi și Kavalec, discuții despre rolul femeilor în societate și drepturile minorităților

Președinta USR a precizat că a discutat cu ambasadoarea SUA și despre parteneriatul strategic dintre țările noastre: „Am discutat despre componentele principale ale Parteneriatului strategic, cu accent pe economie, investiții, energie, apărare, politică externă, stat de drept și libertatea presei. Pe lângă aceste teme am discutat și despre chestiuni care privesc viitorul României, precum rolul femeilor în societate, inclusiv în politică, precum și drepturile minorităților”.

„Românii sunt printre cei mai pro-americani europeni pentru că prețuim libertatea, un drept pe care l-am câștigat cu sânge în urmă cu 35 de ani. Relația dintre cele două națiuni este extrem de puternică”, a mai ținut să precizeze Elena Lasconi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`