Turcii nu l-au uitat pe Istvan Kovacs după EURO 2024. Arbitrul român, criticat dur după duelul dintre Lille și Fenerbahce: „Nu e ceva care aparține acestei ere”

Turcii nu l-au uitat pe Istvan Kovacs după EURO 2024. Arbitrul român, criticat dur după duelul dintre Lille și Fenerbahce: „Nu e ceva care aparține acestei ere”
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Istvan Kovacs a fost criticat de presa din Turcia pentru maniera în care a arbitrat duelul dintre Lille și Fenerbahce din prima manșă a turului 3 preliminar din Liga Campionilor. Meciul s-a jucat marți seară, în Franța, scor final 2-1.

Istvan Kovacs, criticat dur de presa din Turcia

Arbitrul din Carei a fost la centru în duelul dintre Lille și Fenerbahce, iar presa turcă l-a criticat pentru prestație, transmite Digisport.ro.

Istvan Kovacs i-a dat cartonaș galben lui Edin Dzeko în minutul 9, iar apoi i-a aplicat un avertisment similar lui Jose Mourinho pentru proteste.

„Mourinho a fost mirat de ce se întâmplă! Istvan Kovacs a făcut din nou ce face de obicei”, au titrat cei de la Haber Global.

Jurnalistul Ugur Meleke a fost și mai vehement, într-o analiză pe site-ul Diken.

„10 minute sunt de ajuns pentru ca Istvan Kovacs să influențeze un meci. (…) La fel ca în dubla cu Lugano, am văzut o Fenerbahce mai bună în repriza a doua. Parte din problemă a fost ghinionul, dar și faptul că meciul a fost întrerupt de prea multe ori.

Istvan Kovacs poate face exces de zel și să strice fluiditatea jocului cu fluierele sale. A fost slab în Cehia – Turcia și a fost slab și ieri.

Un arbitru care arbitrează în acest fel și întrerupe jocul prea des nu e ceva care aparține acestei ere, ci mai degrabă de anii ’80”, a scris jurnalistul turc Ugur Meleke.

A dat 20 de cartonașe în Cehia vs Turcia la EURO 2024

Istvan Kovacs a arbitrat două meciuri la EURO 2024, iar unul dintre ele a fost Cehia vs Turcia, scor 1-2, în care centralul a dat nu mai puțin de 18 cartonașe galbene și două roșii, un record în istoria turneului.

Cealaltă partidă arbitrată de Istvan Kovacs a avut loc tot în faza grupelor – Slovenia vs Serbia, scor final 1-1.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`