Dragnea, lovitură pentru PNL: Legea Referendumurilor va ajunge la Curtea Constituțională

Dragnea, lovitură pentru PNL: Legea Referendumurilor va ajunge la Curtea Constituțională
foto: sorinamatei.ro

Liviu Dragnea pregăteşte o lovitură pentru PNL. Legea privind organizarea și desfășurarea referendumurilor, schimbată printr+o ordonanţă de urgenţă de guvernul Cioloş, va ajunge pe masa CCR- susţine liderul social-democraţilor. Ordonanţa a fost susţinută de liberali care doreau ca referendumurile locale să fie organizate odată cu alegerile locale, arată B1 TV.

Am văzut că se preocupă Guvernul, mai nou, de a adopta o ordonanță prin care să reglementeze referendumul local să se poată organiza în aceeași și cu alegerile locale și în aceleași secții de vot. De ce e urgentă asta? Noi am atacat-o deja la Avocatul Poporului și a rămas foarte surprins pentru că vrea domnul Bolojan, primarul de la Oradea să facă lucrul ăsta, adică să folosească referendumul local pot să cheltui bani din bugetul primăriei în campania electorală, ceea ce e ilegal probabil că nu o să poată pentru că sperăm ca Avocatul Poporului să țină cont de sesizarea noastră și să atace la Curtea Constituțională

Declarațiile lui Liviu Dragnea vin după ce Guvernul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, legea privind organizarea și desfășurarea referendumului, astfel încât să poată fi organizate referendumuri locale odată cu alegerile locale. Decizia a fost adoptată în ciuda unor recomandări de la CCR şi Comisia de la Veneţia, cu privire la evitarea suprapunerii unor tipuri diferite de scrutin.

PSD a sesizat Avocatul Poporului. Decizia reprezinta o lovitură pentru secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, care încearcă de mai bine de un an să-i convingă pe locuitorii din Oradea să voteze la un referendum pentru unirea cu o comună limitrofă municipiului bihorean.

Dacă Avocatul Poporului va sesiza CCR, judecătorii constituţionali ar putea spulbera planurile lui liberalului Bolojan. Practic, social-democratii mizează şi pe faptul că, la precedenta modificare a legii referendumului, CCR a stabilit că schimbările nu pot fi aplicabile referendumurilor organizate în decurs de un an de la dată intră̆rii în vigoare a legii modificatoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`