Alimente din supermarket care pot provoca cancer. Mulți dintre noi le achiziționăm des

Alimente din supermarket care pot provoca cancer. Mulți dintre noi le achiziționăm des
Sursă foto: Pixabay

Dieta este una dintre aspectele principale pentru un organism sănătos, iar ceea ce mâncăm ne poate afecta sănătatea. Există câteva produse aparent banale, care sunt îndrăgite de mulți români, dar care pot pune sănătatea în pericol.

Care sunt produsele toxice pentru organism

Atunci când suntem la cumpărături este foarte important să citim cu atenție etichetele produselor, doarece anumite produse pot fi cancerigene. Alimentele toxice pentru organism sunt mezelurile și brânzeturile afumate artifical. Experții ne atrag atenția să citim pe etichete dacă produsele au fost afumate natural sau artificial, potrivit click.ro. 

În această categorie intră și sosurile și peștele, care ar urma să fie eliminate treptat de pe rafturile magazinelor. Comisia Europeană își propune să elimine alimentele cancerigene până în anul 2029.

Ce produse vor urma să fie retrase până în 2029

Chipsurile cu aromă de grătar nu vor mai fi disponibile în magazine, deoarece conțin substanțe cancerigene.

Aromele care oferă gustul de afumat au fost asociate de către mai mulți experți cu probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul și infertilitatea. Mai mult decât atât, se pare că produsele afumate artificial pot chiar să creeze dependență.

„Substanţele acelea din produsele afumate sunt ca un drog, ne fentează papilele gustative. Ele creează un mediu inflamator extraordinar de puternic în organism. După aia ne mirăm de ce sunt destule persoane cu diverse persoane cu patologii, cancer de colon, colon iritabil”, a declarat, potrivit observatornews.ro, Fabius Antal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”