Mașinile diesel ar putea fi scoase din circulație pe piața din Europa peste doi ani. Anunțul Ministrului Transporturilor din Germania

Mașinile diesel ar putea fi scoase din circulație pe piața din Europa peste doi ani. Anunțul Ministrului Transporturilor din Germania
Sursa foto: Shutterstock

Noile norme de poluare introduse la nivelul Uniunii Europene vor scoate din circulație vehiculele diesel cu emisii euro 5 și euro 6, în următorii doi ani, potrivit Ministrului Transporturilor din Germania.

Care sunt normele de aplicare ale legii europene

Ministrul german al Transporturilor a trimis o scrisoare către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Acesta solicită explicații pentru aplicarea legii privind normele de poluare. Conform oficialului german, limitele de emisii admise de Uniunea Europeană nu pot fi respectate în condiții normale, astfel că există riscul ca milioane de autovehicule să fie scoase din circulație.

„Milioane de autovehicule riscă să fie scoase din circulație odată cu implementarea normei Euro 7. În condiții de exploatare normale, atunci când o mașină urcă o pantă sau este încărcată la sarcină maximă cu bagaje, va emite mai multe noxe, peste limita admisă în acte. Consider înțelept că un astfel de cadru legislativ nu se poate aplica având în vedere starea actuală a tehnologiei”, susține Wissing, potrivit economica.net, care citează Digi Economic.

Cum au reacționat reprezentanții industriei auto

Reprezentanții industriei auto din Germania au reacționat în urma anunțului făcut de oficialul german. Aceștia au transmis că modificarea grilei de măsurare a noxelor nu se poate aplica retroactiv, fiind o interdicție de funcționare absurdă.

„Modificarea grilei de măsurare a noxelor pentru omologarea unui vehicul la o dată ulterioară nu se poate aplica retroactiv. În acest context, o interdicție de funcționare este absurdă. Aplicarea retroactivă a noilor proceduri și standarde ar fi, în orice caz, o încălcare a principiului statului de drept și neretroactivității, atât în dreptul constituțional UE cât și în cel german”, au precizat reprezentanții industriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi