O bombă de aruncător, de calibrul 60 milimetri, a fost găsită în grădina unui bărbat din Botoșani: „Muniția neexplodată este foarte periculoasă”

O bombă de aruncător, de calibrul 60 milimetri, a fost găsită în grădina unui bărbat din Botoșani: „Muniția neexplodată este foarte periculoasă”
Sursa foto: Facebook - Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani

O bombă de aruncător, de calibrul 60 milimetri, a fost găsită de un bărbat din localitatea Tudora, Botoșani, în timp ce săpa în grădina sa, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Un bărbat care săpa în grădină a găsit o bombă de calibrul 60 milimetri

Bărbatul a cerut ajutorul autorităților, iar la fața locului s-au deplasat pirotehniștii din cadrul ISU Botoșani. Autoritățile au constatat faptul că era vorba despre o bombă de aruncător, de calibrul 60 milimetri.

Muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrusă.

„Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare. În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă. Nu trebuie să le ridice, pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente”, a transmis ISU.

Reprezentanții ISU recomandă populaţiei să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare