Kim Jong Un îl vrea pe Trump înapoi la Casa Albă, spune un dezertor de rang înalt. Ce speră Coreea de Nord

Kim Jong Un îl vrea pe Trump înapoi la Casa Albă, spune un dezertor de rang înalt. Ce speră Coreea de Nord
Foto: Hepta - DPA Images

Revenirea lui Donald Trump la Casa Albă ar fi „o ocazie la o mie de ani” pentru Coreea de Nord, susține Ri Il Kyu, cel mai important dezertor care a fugit din țara comunistă după 2016 și care l-a întâlnit pe dictatorul Kim Jong Un în șapte rânduri, potrivit BBC.

Ce a spus dezertorul nord-coreean Ri Il Kyu

Fostul diplomat, care lucra în Cuba când a fugit cu familia sa în Coreea de Sud în noiembrie 2023, a recunoscut că „tremura de emoții” când l-a întâlnit prima oară pe Kim Jong Un.

Totuși, în cadrul fiecărei întâlniri, l-a întâlnit pe dictatorul nord-coreean „zâmbind și într-o dispoziție bună”.

„A lăudat oamenii des și a râs. Pare o persoană obișnuită”, a declara Ri, care spune însă că nu are nicio îndoială că dictatorul de la Phenian ar face orice pentru a-și garanta supraviețuirea, chit că asta ar însemna uciderea întregii populații de 25 de milioane de persoane: „Ar fi putut fi o persoană și un tată minunat, dar transformarea lui într-un zeu l-a făcut o ființă monstruoasă”.

Kim Jong Un l-ar vrea pe Trump înapoi la Casa Albă

Coreea de Nord, susține dezertorul, încă îl vede pe Donald Trump ca fiind o persoană cu care se poate negocia în privința programului nuclear nord-coreean, în ciuda eșecului înregistrat în discuțiile dintre cele două părți în 2019.

Donald Trump lăudase relația personală pe care a creat-o cu Kim Jong Un, iar Coreea de Nord speră să se poată folosi de această relație în avantajul său, a adăugat Ri, în contradicție cu poziția oficială a Phenianului, care declara luna trecută că „nu îi pasă” cine câștigă alegerile din SUA.

Statul nuclear nu va renunța niciodată la armele sale, spune Ri, și probabil va căuta să perfecteze un acord de înghețare a programului cu condiția să fie ridicate sancțiunile americane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)