Ce vârstă au și ce mașini conduc șoferii care fac cel mai des accidente

Ce vârstă au și ce mașini conduc șoferii care fac cel mai des accidente
Sursa foto: Freepik

Șoferii care au produs cel mai frecvent accidente în ultimii 5 ani sunt cei cu vârste până în 30 de ani care conduc mașini scumpe și puternice cu motor de peste 300 KW, înmatriculate pe București / Ilfov. Daunele medii provocate de aceștia sunt de aproape 10.000 de lei, arată datele oficiale ale ASF, consultate de Hotnews.

RCA mai scump pentru București / Ilfov

Potrivit statisticilor, frecvența a fost de aproape 12%, adică la 12 din 100 de mașini, șoferii au făcut accidente cu pagube materiale sau vătămări corporale și decese.

Mai exact, șoferii tineri, cu vârste de până la 30 de ani, cu mașini înmatriculate în București / Ilfov au produs 312 daune în ultimii 5 ani, în valoare de peste 2,5 milioane de lei, iar dauna medie a fost de 9.860 de lei, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

În restul județelor țării, șoferii din aceeași categorie (până în 30 de ani, care dețin mașini cu motoare cu o putere de peste 300 KW) au avut o frecvență a daunelor de 9%, producând 1.370 de daune, în valoare de aproape 15 milioane de lei în ultimii 5 ani, în timp ce dauna medie a fost de 9.419 lei.

Pe locul secund ca frecvență a daunelor în rândul mașinilor înmatriculate pe București / Ilfov, de 11,5%, se află tot șoferii cu vârste de până la 30 de ani care au condus mașini cu putere a motorului de 76-100 KW. Aceștia au produs peste 6.300 de daune în valoare de peste 54,2 milioane de lei, în ultimii 5 ani, dauna medie fiind de 9.482 de lei.

În restul județelor țării, șoferii din acest segment (până în 30 de ani, cu mașini al căror motor are o putere de 76-100 KW) au avut o frecvență a daunelor de 7,2%, producând peste 27.000 de daune, în valoare de peste 257 milioane de lei în ultimii 5 ani, dauna medie fiind de 9.058 de lei.

Cei mai mulți șoferi din București sunt în segmentul de vârstă 41-50 de ani (aproximativ 72.000 de asigurați) și conduc mașini cu o putere a motorului de 51-75 KW, iar frecvența daunelor produse de aceștia a fost de 6,7% în ultimii 5 ani. Aceștia au făcut peste 25.000 de daune în această perioadă, în valoare de peste 215 milioane de lei, cu o daună medie de 8.244 de lei.

Pe de altă parte, șoferii considerați cu riscul cel mai mare din București / Ilfov din punctul de vedere al frecvenței daunelor, respectiv cei cu vârste de până în 30 de ani cu mașini cu putere de peste 300 KW au în medie prețuri RCA mai mici nu doar decât noile tarife de referință, ci și față de media prețurilor din restul județelor țării.

Pentru majoritatea celorlalte categorii de șoferi prețurile medii RCA practicate în București / Ilfov au fost mai mari decât cele din restul țării în primul trimestru din acest an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)