Andrei Cornea și Marian Enache, după ce au cucerit medaliile de aur la dublu vâsle masculin: „Ne dorim să mergem și la Campionatele Mondiale, să luăm și un aur mondial”

Andrei Cornea și Marian Enache, după ce au cucerit medaliile de aur la dublu vâsle masculin: „Ne dorim să mergem și la Campionatele Mondiale, să luăm și un aur mondial”
Sursa foto: Cristian Nistor – COSR (Facebook)

Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit medaliile de aur la dublu vâsle masculin în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Andrei Cornea și Marian Enache, primii campioni olimpici ai României la dublu vâsle masculin

Mai exact, cei doi au devenit primii campioni olimpici ai României la dublu vâsle masculin, joi, 01 august.

Marian Enache a mărturisit că această cursă a fost intensă, scrie GSP.

„Normal că se simte oboseala pentru că acum adrenalina începe să scadă și ne resimțim un pic după această cursă care a fost intensă, am împins la maximum fiecare lovitură și se pare că am fost primii la linia de sosire, ceea ce ne bucură foarte mult”, a declarat el

Sportivul a mai precizat că fiecare antrenament avut i-au adus în punctul în care sunt acum.

„Nu cred că mai contează cursa de ieri, cum a fost, cum n-a fost. Aia ne-a adus astăzi aici. Fiecare antrenament, atât mai puțin bun, cât și cel mai bun ne-a ne-au adus asta astăzi aici. Timpii pregătiți în antrenamente și fiecare dimineață în care ne-am trezit la ora 6:00, nu tot timpul în cele mai bune condiții și cea mai bună formă ne-au adus astăzi aici, pentru că am știut cum să muncim, cum să gestionăm asemenea situații și ne-am dorit această medalie și a venit”, a spus el.

Pe de altă parte, Andrei Cornea a afirmat că își doresc o medalie de aur de la Mondiale.

„Nu vă promitem foarte multe. Vă lăsăm să stați în suspans, să ne urmăriți, să îndeaproape. Da, ne dorim să mergem și la Campionatele Mondiale, să luăm și un aur mondial, să facem palmaresul complet. Dar, cum am mai spus-o, până acolo ne vom bucura astăzi, cum a zis Florin la Europene, ca niște copii sau poate chiar mai mult. După ne vom bucura de o pauză bine meritată, iar după ne revedem și vedem ce se va întâmpla pe parcurs”, a detaliat Cornea.

Acesta a mai menționat că nu poate descrie ce a simțit pe podium.

„Nu vă pot descrie ce sentiment este acolo. Dau un sfat tuturor sportivilor, tuturor tinerilor care fac sport: să ajungă să trăiască acest sentiment, pentru că nu poți să-l explici. Orice altceva poți explica, dar eu, cel puțin, pentru acest sentiment nu am cuvinte”, a dezvoltat Cornea.

România, 4 medalii la Paris

Amintim că, în urma victoriei celor doi, România a obținut 4 medalii la Paris.

Mai exact, Andrei Cornea și Marian Enache au obținut astfel al doilea aur pentru delegația României la Paris, după titlul olimpic pe care l-a cucerit David Popovici în cursa de 200 m liber.

Tot astăzi, Simona Bodnar și Ancuța Radiș au câștigat argintul la dublu vâsle feminin.

Palmaresul „tricolorilor” este completat de bronzul lui David Popovici la 100 m liber.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)