Nicolae Ciucă: Am deschis dialogul pentru punerea laolaltă a forțelor de dreapta. Putem să discutăm un proiect politic pentru prezidențiale și parlamentare / Intenția este să avem o guvernare de dreapta după alegeri (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Am deschis dialogul pentru punerea laolaltă a forțelor de dreapta. Putem să discutăm un proiect politic pentru prezidențiale și parlamentare / Intenția este să avem o guvernare de dreapta după alegeri (VIDEO)
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că a „deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forțelor politice de dreapta”.

Nicolae Ciucă: Disponibilitatea la dialog a PNL este către toate forțele de dreapta

Întrebat, joi, în cadrul unor declarații de presă, dacă este de așteptat să îl vedem la mască cu președinta USR, Elena Lasconi, și alți lideri de dreapta, Nicolae Ciucă a răspuns: „Este o întrebare foarte bună, pentru că am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forțelor politice de dreapta. Partidul Național Liberal este cea mai puternică forță politică de dreapta din România și atunci disponibilitatea la dialog este către toate forțele politice de dreapta”.

„Am discutat permanent în această perioadă și vom continua să discutăm. Este o perioadă de vacanță, fiecare dintre partenerii noștri sunt plecați sau, mă rog, fiecare cu problemele sale”, a adăugat liderul PNL.

Întrebat în ce formă ar putea colabora PNL cu forțele de dreapta, el a spus: „Putem să discutăm pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru tot ceea ce înseamnă campania electorală, prezidențiale și parlamentare”.

Nicolae Ciucă: Intenția este să avem o guvernare de dreapta după alegeri

Întrebat dacă va cere susținerea partidelor de dreapta la prezidențiale și pentru turul 1 sau doar pentru turul 2, Nicolae Ciucă a declarat: „Ambele opțiuni sunt de discutat”.

Totodată, întrebat dacă se mai ia în calcul o guvernare cu PSD după alegeri, liderul PNL a afirmat: „Am iterat de fiecare dată când am fost întrebat pe acest subiect, în acest moment este prematur să anticipăm rezultatele alegerilor. Se vor încheia alegerile și vom vedea care este rezultatul, ceea ce își vor dori românii de la partidele politice din România. Atât timp cât Partidul Național Liberal este dispus la dialog pentru a putea să agreăm un proiect comun pe dreapta, atunci intenția este să avem o guvernare de dreapta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor