Un lup agresiv a declanșat avertismentele autorităților din Olanda care le cer locuitorilor să-și țină copiii departe de pădure

Un lup agresiv a declanșat avertismentele autorităților din Olanda care le cer locuitorilor să-și țină copiii departe de pădure

Autoritățile au emis un avertisment urgent pentru vizitatorii cu copii mici să evite o zonă împădurită din centrul Olandei, după mai multe incidente „deranjante” în care a fost implicat un lup care a mușcat un copil.

Lupii au apărut pentru prima dată în Olanda în 2015, după o absență de 150 de ani

Cea mai recentă întâlnire cu lupul a avut loc miercuri dimineață, când „un animal mare”, presupus a fi un lup, a doborât un copil lângă satul Austerlitz, la aproximativ 16 km est de Utrecht, anunță The Guardian.

Copilul din ultimul incident nu a fost rănit, dar o fetiță care ieșise de la școală a fost mușcată acum 10 zile în aceeași zonă. Testele ADN au confirmat că același lup ar fi fost vinovat.

Numită Utrecht Ridge Hills, zona este dens împădurită și este preferată de drumeți, bicicliști și alergători.
Lupii au apărut pentru prima dată în Olanda în 2015, după o absență de 150 de ani, dar animalele rămân în zonele izolate și, în general, evită oamenii.

Provincia Utrecht „face apel la toți vizitatorii să fie extrem de atenți atunci când vizitează zona Utrecht Ridge Hills”, conform declarației sale emise miercuri seara. „Sfatul urgent este să nu vizitați aceste păduri cu copii mici.”

La începutul lunii iulie, o femeie a raportat că pudelul ei a fost ucis de un lup. Declarația spune că „se consideră serios că este același lup care a fost implicat anterior în incidentele cu copiii”.

Experții au spus că animalul are „un comportament atipic și deranjant”, se adaugă în declarație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`