Recalcularea pensiilor a fost finalizată. Când se plătesc pensiile majorate

Recalcularea pensiilor a fost finalizată. Când se plătesc pensiile majorate
Sursa Foto: Pixabay.com

Recalcularea pensiilor a fost finalizată, iar casele județene au început deja listarea deciziilor cu noul cuantum al pensiilor.

Când vor primi beneficiarii deciziile cu noul cuantum al pensiilor

Astfel, deciziile vor ajunge la beneficiari începând cu data de 15 august, conform protocolului încheiat cu Poșta Română.

Ulterior, pensiile recalculate vor fi plătite începând cu 1 septembrie.

„Procesul de listare a deciziilor de pensionare cu noile cuantumuri ale pensiilor recalculate și trimiterea acestora către Poșta Română este un angajament ferm al Guvernului Ciolacu. Pensiile recalculate vor fi plătite începând cu 1 septembrie, conform legii promovate de actuala majoritate, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Marius Budăi la TV, citat de Click.

Pragul de impozitare a pensiilor crește de la 1 septembrie

De la 1 septembrie ar urma să crească pragul de impozitare a pensiilor, după cum au anunțat guvernanții. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat marți, pentru B1 TV, că Guvernul va trebui să emită un act normativ în acest sens, care să fie publicat în Monitorul Oficial, pentru ca măsura să se aplice. Noua impozitare se va aplica instant, fără să fie nevoie de o nouă recalculare a pensiilor, a mai precizat acesta.

De la 1 septembrie va crește pragul de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei, cât e acum, la 3.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`