Cât costă o monedă de 100 de lei, veche de peste 8 decenii. Prețul ireal cu care se vinde în mediul online

Cât costă o monedă de 100 de lei, veche de peste 8 decenii. Prețul ireal cu care se vinde în mediul online
Foto simbol: Pixabay

Internetul este plin de anunțuri de vânzare cu obiecte vechi, printre care se numără și o monedă de 100 de lei, din anul 1943.

La ce preț se vinde moneda

Din ce în ce mai mulți români scot la vânzare monede vechi, pe care le descoperă prin casă. Printre acestea se numără și bancnotele și monedele care au fost în circulație în urmă cu peste 50 de ani, potrivit cancan.ro. 

O monedă de 100 de lei din anul 1943 se vinde cu un preț uriaș acum, în 2024. Conform anunțului, piesa numismatică este dedicată colecționarilor. Prețul pe care vânzătorul îl cere este de 44.786 de lei, adică în jur de 9.000 de euro, la cursul actual al BNR.

Pe monedă se găsește inscripția „Mihai I Regele Românilor”

Moneda a avut un triaj de 40.590.000 de piese și au existat patru variante: moneda normală, cea fără pavilion, cea cu riduri la ochi și cea cu lacrimi la ochi. Mai mult, pe aceasta era inscripționat „Mihai I Regele Românilor” și efigia sa, spre dreapta.

Sub gât se găsea numele gravorului (H. Ionescu), iar pe reversul monedei se aflau elemente precum: valoarea nominală, anul, cununa dintr-o ramură de laur și cea de stejar și coroana.

Moneda este din fier placat cu nichel și are un diametru de 28 de milimetri. Are o grosime de 2 milimetri și o greutate de 8.5 grame.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:00 - Florian Bodog: Colaborarea între PSD și PNL în ceea ce privește actul de guvernare eu nu cred că are de suferit. Coaliția nu este ruptă (VIDEO)
18:58 - Rețeta pentru murături perfecte, lăsată de Radu Anton Roman. De ce recomanda acesta ca borcanele să fie puse pe lame de cuțite
18:50 - Virgil Guran: Când a fost Nicole Ciucă premier, întotdeauna când s-au luat măsuri în alianță, s-a discutat cu partenerii noștri. De când a venit Ciolacu, nu mai există acest dialog. De aici pornesc multe lucruri (VIDEO)
18:33 - Suporterii FCSB reținuți în Grecia au fost arestați preventiv. Cât vor sta în spatele gratiilor și ce amenzi au primit
18:26 - Sergiu Bîlcea: Ruptura dintre PNL și PSD este una evidentă. Ne asumăm în continuare această guvernare. După învestirea noului Parlament, PNL își dorește o majoritate de dreapta (VIDEO)
18:03 - „Am o familie care nu trebuie să sufere din cauza indiferenței mele”. Mesajul transmis de Radu Vâlcan, de pe patul de spital
17:57 - „Urâm România”. Jucătoare de teqball din Ungaria, sancționată sever după ce l-a făcut praf pe arbitrul român de la turneul de Cupă Mondială din Budapesta (VIDEO)
17:45 - Horațiu Cosma: Păcăleala anului de la Grindeanu – avem doar 36 km noi de drumuri rapide din cei 170 promiși
17:32 - Mihai Trăistariu susține că a găsit piesa perfectă pentru Eurovision. Nu știe încă pentru ce țară va concura, dar știe pentru care și-ar dori să o facă
17:31 - Oligarhul rus Hodorkovski care îl acuza pe Mircea Geoană, audiat de procurorii polonezi