Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane

Veneția va limita grupurile de turiști la maximum 25 de persoane
Foto simbol din Veneția: Hepta - Abaca Press / Matteo Chinellato / ipa-agency.net

Veneţia va limita dimensiunea grupurilor de turişti la cel mult 25 de persoane începând de joi, în cea mai recentă încercare de a reduce impactul aglomerației asupra orașului lagună.

Noi reguli pentru vizitarea Veneției

Autoritățile locale vor interzice, de asemenea, utilizarea difuzoarelor de către ghizii turistici în măsurile menite să „protejeze liniștea locuitorilor” și să se asigure că pietonii se pot deplasa mai liber, scrie Reuters.

Vor exista amenzi cuprinse între 25-500 de euro (27-541 USD) pentru cei care nu respectă aceste noi măsuri, care au fost planificate inițial să intre în vigoare din iunie, dar au fost suspendate până la începutul lunii august.

Unde se aplică restricțiile

Restricțiile acoperă centrul orașului și, de asemenea, insulele Murano, Burano și Torcello.

În aprilie, Veneția a devenit primul oraș din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori într-un experiment menit să descurajeze călătorii de la sosire în perioadele de vârf.

Schema pilot, care a fost urmărită îndeaproape de alte destinații turistice europene, a durat doar 29 de zile și s-a încheiat în iulie, deschizând calea unei perioade de consultare pentru a decide cum se va continua proiectul în viitor.

Există o serie de derogări de la regulile privind grupurile turistice. Copiii cu vârsta de până la doi ani nu sunt incluși în număr, iar limitarea este scutită pentru studenții în vizită sau cei aflați într-o excursie educațională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România