Ministrul Radu Oprea, explicații despre programele Start-Up Nation și Femeia antreprenor. Care sunt noutățile și câți bani vor primi beneficiarii (VIDEO)

Ministrul Radu Oprea, explicații despre programele Start-Up Nation și Femeia antreprenor. Care sunt noutățile și câți bani vor primi beneficiarii (VIDEO)
Foto: Facebook @ Ștefan Radu Oprea

Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a vorbit miercuri, în emisiunea „Talk B1” moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV, despre edițiile curente ale programelor Start-Up Nation și Femeia antreprenor.

Radu Oprea, despre programul Femeia antreprenor

„’Femeia antreprenor’ e un program cu aplicația deschisă de ieri, de la ora 10.00. Doamnele antreprenor, pe care le invit să se uite pe site-ul Ministerului Economiei pentru a vedea ghidul și criteriile de departajare pentru proiectele lor, sunt invitate să aplice în acest program, care de data aceasta, la a doua ediție, e de consolidare a unei firme care deja a debutat. Din discuțiile pe care le-am avut cu femeile antreprenor pe 8 martie (…) mi-au spus că simt nevoia, și mediul de afaceri spune în general, de finanțare după ce au debutat în afaceri până se pot duce la bancă să primească de acolo credit.

Am transformat acest program, la dorința femeilor antreprenor, într-un program de susținere în special a companiilor care deja sunt finanțate. E un sistem de bonificație pentru doamnele care sunt prezente în administrarea sau conducerea efectivă a unei astfel de firme. 200.000 de lei alocația financiară nerambursabilă. 1.000 de proiecte în principiu, că bugetul e de 20 de milioane de lei. Le urez succes!”, a declarat ministrul Economiei.

Radu Oprea, despre programul Start-Up Nation

„De data aceasta, Start-Up Nation va fi finanțat din fonduri europene pe Programul de educație și ocupare. Sunt acolo doi piloni din care finanțăm programul. Programul acesta european a fost deja negociat și are niște ținte pe care noi ni le-am asumat ca minister. Considerăm că e mai important să aducem 444 de milioane de euro către antreprenori, mărind de data aceasta alocația financiară nerambursabilă de la 200.000 la 250.000 de lei, echivalentul a 50.000 de euro, astfel încât să răsăundem mai bine nevoilor antreprenorilor. (…) Deci luăm acești bani și-i ducem către antreprenorii între 18 și 35 de ani. Au acces tinerii din toată țara.

Sigur, avem o țintă pentru tinerii care sunt într-o zonă defavorizată, care sunt într-un proces de a-și găsi de lucru. Vom face asta prin formarea profesională. Firmele de formare profesională cu cursuri de 40 de ore se vor înscrie pe platforma Ministerului Economiei. Ele vor desfășura cursuri de pregătire cu persoanele pe care le țintim și apoi vor concura cu planurile de afaceri, pe care le vor învăța cum să le facă împreună cu mentorii lor. Căutăm să avem și firme care să dezvolte – și am găsit deja – programe online, că avem o țintă și pe diaspora. Dacă ai învățat în diaspora să faci o pizza foarte bine, de ce să nu-ți dezvolți o astfel de afacere în România?”, a mai explicat ministrul Radu Oprea, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei