Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran, a confirmat gruparea militantă într-un comunicat

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran, a confirmat gruparea militantă într-un comunicat

Anterior, Gărzile Revoluționare din Iran au spus că a fost vizat în reședința sa împreună cu o gardă de corp iraniană. Se spunea că a fost în Iran pentru a participa la inaugurarea președintelui Masoud Pezeshkian.

Lloyd Austin nu crede că un război între Israel și Hezbollah este inevitabil

Haniyeh era șeful politic în exil al grupării militante și și-a petrecut o mare parte a timpului în ultimii ani în Qatar.
Israelul a spus că l-a ucis pe comandantul militar superior al Hezbollah, Fuad Shukur, într-un atac aerian asupra unei suburbii din sudul Beirutului, lansat ca răzbunare pentru un atac cu rachetă care a ucis 12 copii în weekend.

Shukur, cunoscut și sub numele de Hajj Mohsin, a fost mâna dreaptă a liderului Hezbollah Hassan Nasrallah, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, R-Adm Daniel Hagari, într-un briefing de marți seară.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, nu crede că un război între Israel și Hezbollah este inevitabilă și a spus că Washingtonul ar dori ca lucrurile să se rezolve într-o manieră diplomatică, relatează Reuters, citat de The Guardian.

„Am văzut multă activitate la granița de nord a Israelului, rămânem îngrijorați de potențialul acestei escaladări într-un război în toată regula. Și nu cred că această luptă este inevitabilă”, a spus Austin. „Ne-ar plăcea să vedem lucrurile rezolvate într-un mod diplomatic.” Austin a făcut aceste comentarii marți la o conferință de presă comună la Manila.

Un oficial din Gaza spune că 300 de persoane au fost ucise în atacul Israelului asupra lui Khan Younis. Mii de palestinieni s-au întors acasă marți, după ce atacul a luat sfârșit.

Agenția de apărare civilă din Gaza a declarat marți că operațiunea israeliană în și în jurul orașului a ucis aproximativ 300 de persoane de când a început săptămâna trecută.

Premierul italian Giorgia Meloni a cerut marți Israelului să nu cadă în „capcana” represaliilor, spunând că este „foarte, foarte îngrijorată” de situația din Liban și de riscul unei escalade regionale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)