Le Figaro acuză presa americană că a modificat grila de citire a tabelului de medalii pentru a plasa SUA pe primul loc, în locul Chinei

Le Figaro acuză presa americană că a modificat grila de citire a tabelului de medalii pentru a plasa SUA pe primul loc, în locul Chinei

Bleacher Report nu ratează nicioo ocazie de a afirma puterea sportivilor americani încă de la începutul Jocurilor, chiar dacă asta înseamnă denaturarea realității, arată Le Figaro.

Pe primul loc cu cele mai multe medalii de aur se află China

Pe platforma X, presa americană a publicat un montaj foto care indică faptul că Statele Unite ale Americii domină tabelul de medalii cu cu 20 de premii.

Echipa SUA este într-adevăr delegația cu cele mai multe medalii, cu excepția faptului că clasamentul medaliilor prioritizează numărul de medalii de aur.

Acest clasament îi dezavantajează însă pe americani, pentru că, în dimineața zilei de marți, 30 iulie, aceștia au aveau doar 3 medalii de aur, în spatele Chinei, Coreei de Sud, Franței și Japoniei.

Sub Statele Unite, metoda de clasificare nu este respectată, deoarece Franța se află pe locul 8, cu excepția faptului că au strâns 16 medalii – cel mai mare total în spatele Statelor Unite.

Presa americană nu reușește să arate clasamentul real în care SUA se află de fapt pe locul 6, în timp ce Franța este pe locul 2 după Japonia.

De altfel, China a câștigat primele două medalii de aur la Jocurile Olimpice, la tir și săritură în apă sincron de la 3 metri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`