Adina Săniuță (USR), despre creșterea taxelor: Guvernul a tot crescut cheltuielile și le tot crește. Deci trebuie să le acopere de undeva. Orice eliminare de excepții înseamnă creșteri de taxe (VIDEO)

Adina Săniuță (USR), despre creșterea taxelor: Guvernul a tot crescut cheltuielile și le tot crește. Deci trebuie să le acopere de undeva. Orice eliminare de excepții înseamnă creșteri de taxe (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Adina Săniuță

Senatoarea USR, Adina Săniuță, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre creșterea taxelor.

Adina Săniuță a precizat că Guvernul a tot crescut cheltuielile și le crește în continuare, astfel că trebuie să le acopere de undeva și, astfel, se ajunge la creșteri de taxe.

„Orice eliminare de excepții înseamnă creșteri de taxe

“Adevărul este unul simplu, Guvernul a tot crescut cheltuielile și le tot crește, deci trebuie să le acopere de undeva. Avem deficit, avem și inflație, deci lucrurile astea trebuie acoperite de undeva. Fie tăiem cheltuielile și vedem că nu se face asta, pentru că ne-au tot promis, de 3 ani de zile, că vor tăia posturi la stat, dar au înființat noi agenții. Drept urmare, nu cred că se va întâmpla asta în viitorul foarte apropiat. După aceea mai folosești ceva: am eliminat exceptiile sau eliminăm excepțiile, ca să nu spunem că vom crește taxele.

Orice eliminare de excepții înseamnă creșteri de taxe, ai eliminat facilități în IT, înseamnă o creștere de taxe, ai eliminat în construcții, înseamnă o creștere de taxe. Și mai este ceva. Dacă ne uităm la creșterea salariului minim pe economie, cu 400 RON, cei care plătesc CASS la valoarea unui salariu minim pe economie, și e vorba aici de niște plafoane și vor atinge un plafon anul acesta, de la anul vor plăti cu 2.400 RON mai mult. Asta înseamnă că taxele cresc din ce în ce mai mult, deci să nu mai vrăjim oamenii cu tot felul de vorbe.

Aveam un profesor la facultate care ne spunea că unii fac șmechering. Asta fac și politicienii de acum, fac șmechering pe banii oamenilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)