O persoană a murit, iar alte 140 au suferit toxiinfecţii alimentare în Japonia după ce au mâncat un preparat popular

O persoană a murit, iar alte 140 au suferit toxiinfecţii alimentare în Japonia după ce au mâncat un preparat popular
Sursa foto: Captură video - YouTube

O persoană a murit, iar alte 140 de persoane s-au intoxicat în Japonia, după ce au mâncat anghilă la grătar. Pe timpul verii, preparatul este foarte popular în această țară. Anunțul a fost făcut chiar de directorul unui magazin universal.

Toxiinfecție alimentară după ce au consumat anghilă

Mai mulți clienți care au cumpărat cutii „bento” cu anghilă săptămâna trecută au acuzat vărsături și diaree. Cu această ocazie, Shinji Kaneko, directorul magazinului universal Keikyu din Yokohama, lângă Tokyo, şi-a cerut scuze .

În cadrul unei conferințe de presă, Shinji Kaneko a declarat că un client în vârstă de 90 de ani a murit. Directorul magazinului a transmis „cele mai profunde condoleanțe”.

Produsele vizate conţineau anghilă preparată în stilul tradiţional kabayaki – frigărui la grătar, înmuiate în sos din soia şi mirin (vin de orez), scrie AFP, citată de Agerpres.

Anghila este populară în Asia și în special în Japonia, unde rămăşiţe descoperite în monumente funerare au atestat că acest peşte era deja consumat în regiune în urmă cu câteva mii de ani.

Bacteria Staphylococcus aureus a fost depistată în aceste produse în urma unei anchete efectuate de autoritățile sanitare.

„Luăm foarte în serios ceea ce s-a întâmplat şi suntem profund întristaţi de ceea ce s-a întâmplat. Vom coopera fără rezerve la anchetele efectuate de autorităţile de sănătate publică”, a spus Shinji Kaneko.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`