Nouă taxă pentru mașinile poluante. Miruță (USR): La un moment dat, Guvernul ăsta va ajunge să dea drumul la imprimanta doar cu taxe, pe care oamenii efectiv nu vor mai avea cum să le plătească (VIDEO)

Nouă taxă pentru mașinile poluante. Miruță (USR): La un moment dat, Guvernul ăsta va ajunge să dea drumul la imprimanta doar cu taxe, pe care oamenii efectiv nu vor mai avea cum să le plătească (VIDEO)
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul USR Radu Miruță a criticat Guvernul PSD-PNL pentru că tot introduce noi taxe, în loc să reducă taxarea pe muncă astfel încât românilor, totuși, să le rămână și lor bani.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Talk B1”, moderată de Irina Petraru pe B1 TV, în contextul în care Guvernul pregătește cadrul prin care va stabili în București și alte 12 mari orașe „zone cu nivel scăzut de emisie”, prin restricții și/sau taxare pentru accesul autovehiculelor. Măsura ar avea în vedere limitarea emisiilor provenite din transportul rutier şi îmbunătățirea calităţii aerului şi sănătăţii populaţiei.

Radu Miruță, despre noua taxă pe care vrea s-o introducă Guvernul

„Guvernul trebuie să fie preocupat, înainte de a băga taxe noi, de o metodă prin care omului să-i mai rămână niște bani. Poate reducerea taxării pe muncă ar trebui să fie un pas înainte de a introduce taxă pe mediu.

Pe de altă parte, taxa asta pe poluare eu nu o văd funcțională decât în primele șase – șapte cele mai mari orașe din România. În resrul orașelor nu o să ai categorii atât de mari încât să poți să împarți un oraș de 100.000 de locuitori în zone în care ai voie să intri cu mașina care poluează și zone în care nu ai voie.

Pare că Guvernul nu sincronizează introducerea de taxe noi cu metode prin care oamenilor să le rămână bani din care să plătească taxele. La un moment dat Guvernul ăsta va ajunge să dea drumul la imprimantă doar cu taxe pe care oamenii să nu le mai poată plăti și atunci ajungem la o anarhie. Nu că nu vor, ci că pur și simplu nu vor mai avea de unde”, a afirmat Radu Miruță, pentru B1 TV.

Cum diferă cuantumul noii taxe

Conform proiectului, cuantumul tarifelor va fi în funcție de fiecare clasă de vehicul și de tip de combustibil.

  • clasa 1- vehicule cu norma de poluare EURO 3/III pe motorină și normele de poluare Euro 2/II, Euro 1/I și non euro;
  • clasa 2 – vehicule cu norma de poluare EURO 4/IV pe motorină și norma de poluare EURO 3/III pe benzină, GPL, GNC și GNL;
  • clasa 3 – vehicule cu norma de poluare EURO 5/V/EEV pe motorină și norma de poluare EURO 4/IV pe benzină GPL, GNC și GNL;
  • clasa 4 – vehicule cu norma de poluare EURO 6/VI pe motorină și norma de poluare EURO 5/V/EEV pe benzină, GPL, GNC și GNL;
  • clasa 5 – vehicule cu norma de poluare EURO 6/VI pe benzină, GPL, GNC și GNL;
  • clasa verde – vehicule pur electrice, vehicule cu pilă de combustie cu hidrogen.

Iar șoferii care nu respectă regulile vor primi o amendă de 300 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)