Boala Alzheimer ar putea fi detectată printr-un simplu test de sânge. Ce arată un nou studiu

Boala Alzheimer ar putea fi detectată printr-un simplu test de sânge. Ce arată un nou studiu
Foto: Pixabay

Un nou studiu arată că boala Alzheimer poate fi detectată printr-un simplu test de sânge cu un grad de acuratețe mai mare decât al medicilor, informează Xinhua.

Un test de sânge ar putea furniza rezultate promițătoare în detectarea bolii Alzheimer

Cercetarea care a fost publicată în Journal of the America Medical Associations (JAMA) arată că testul ar putea revoluţiona diagnosticarea maladiei Alzheimer, făcându-l mai uşor de folosit şi mai accesibil pentru pacienţii din clinicile locale şi centrele specializate pentru tratarea tulburărilor de memorie.

La acest studiu au participat 1.200 de persoane cu probleme de memorie din Suedia, cercetătorii constatând că testul, cunoscut sub numele de APS2, a identificat boala Alzheimer în 88% până la 92% din cazuri, scrie Agerpres.

Performanța testului de sânge a depășit-o pe cea a medicilor de fammilie și a medicilor specialiști, care au fost exacți în doar 58%, respectiv 71% din cazuri, atunci când s-au bazat pe examinări standard şi teste cognitive.

Testul de sânge ar putea fi valoros în cadrul asistenței medicale primare, unde accesul la scanări specializate ale creierului sau la teste ale lichidului spinal este adeseori limitat.

Totodată, acesta ar putea contribui la identificarea pacienților care ar putea beneficia de noile tratamente dezvoltate împotriva Alzheimer.

Chiar dacă rezultatele testului sunt promițătoare, specialiștii susțin că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma eficacitatea testului și pentru a înțelege impactul acestuia asupra îngrijirii pacienților în contexte reale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)
15:39 - Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter
15:39 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu a pierdut foarte multe procente. În contextul în care îi dă voturi lui Simion, e posibil să avem o finală Ciucă – Simion (VIDEO)